*Nettavisen* Nyheter.

Kontrast til parken

Her er det fremtidige bydelstorget på Knud Knudsens plass på papiret. TEGNING: Grindaker AS

Knud Knudsen plass skal være mye mer enn bare inngangsportal til St. Hanshaugen. Bydelens nye møteplass skal stå klar i ny prakt i løpet av sommeren.

ST. HANSHAUGEN: Det har vært en lang prosess, for det er jo mange som mener noe om denne plasssen, sier landskapsarkitekt Morten Evensen i Grindaker AS. Plassen som er navngitt etter riksmålets forkjemper har lenge vært rotete, invadert av drosjer, og en smule oversett og misforstått bussholdeplass. Nå skal endelig parken til sommeren fremstå i ny drakt. Lokalavisen har flere ganger skrevet om lokalpolitikeres ønsker for plassen, arkitektstudenters visjoner, og lokalbefolkningens meninger. Penger er satt av til opprusting, og snart skal omsider opprustingsarbeidet i gang.

Kontrast

Vi har altså valgt å la plassen være en plass som står i kontrast til parken, sier Evensen. Han forteller at de arkitektoniske utfordringene rundt plassen har handlet om hvorvidt Knud Knudsen skal frremstå som en forlengelse av St. Hanshaugen, eller en egen "selvstendig" plass.

Knud Knudsen plass skal være en møteplass, sier Evensen. Drosjeholdeplassen skal legges ut i Geitmyrsveien, og bussholdeplassen skal rustes opp.

Kaffe i sola

Det er fullt mulig å ta med kaffen over fra kaffebarene i Ullevålsveien på solsiden mens man venter på bussen. Knud Knudsen plass skal også være åpen for en rekke ulike arrangementer, forteller Evensen. Det viktigste er at drosjene skal vekk fra plassen og at dekket blir nytt og flott bestående av mørke granittheller.

Det skal rett og slett ryddes opp i litt av det kaoset som er der nå, sier Evensen. I tillegg vil statuen på plassen få en mer fremtredende plass, og målet er altså å lage en liten plas i kontrast til "den store".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.