Kontroller hjelper, så politiet fortsetter

Politiet har gjennomført flere fartskontroller i Toppåsveien i Prinsdal med innbringende resultat. Onsdag morgen kjørte ingen for fort.

Politiet har gjennomført flere fartskontroller i Toppåsveien i Prinsdal med innbringende resultat. Onsdag morgen kjørte ingen for fort. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

I en drøy uke etter skolestart har politiet hatt intensive trafikk-kontroller. Og det hjelper.

PRINSDAL: Nordstrands Blad har gjennom en årrekke fulgt politiets aksjoner på veiene i distriktet i forbindelse med skolestart. Og hvert år har det blitt urovekkende resultater. Rask kjøring, dårlig sikring av barn i biler, bruk av mobiltelefon o.s.v.

Del på Facebook

LES OGSÅ: Kjørte i 92 km/t på skoleveien

Men samtidig kan politiet si at kontrollene hjelper. For der de har vært en eller kanskje to ganger, er bilistenes oppførsel bedre.

Klar bedring

Manglerud-politiet har hatt flere fartskontroller i Toppåsveien mellom Prinsdal og Holmlia. Senest sist fredag ble det hyppig innviking av travle morgenbilister.

Men onsdag morgen var bildet helt annerledes. I omkring halvannen time ble det gjennomført fartsmålinger - gjennomsnitts-hastighet over 250 meter. Riktignok ble noen biler vinket inn, men ikke for fartsovertredelse.

Ja, betjentene på innvinkingsposten måtte simpelthen bare gjennomføre vanlig trafikkontroll for å ha noe å gjøre.

– Vi ser helt klart at der vi har vært i aksjon noen ganger, der oppfører bilistene seg bra, sier Jon Vee, leder av politiposten på Holmlia.

– Det er jo stort sett de samme som kjører den samme veien, og de lærer fort å passe seg .

Men selv om Toppåsveien denne gangen ikke hadde «fartsbøller», betyr ikke det at det nå er mulighet for fri fart. Politiet «friskmelder» aldri en vei.

Fortsetter kontroller

Selv om det nå på høsten stort sett er skoleveier politiet konsentrerer seg om, kan de også dukke opp andre steder.

– Vi er jo ikke ute for å ta noen, men for å få et tryggere trafikkbilde, sier Vee.

Og de som har mistet en dagslønn eller vel så det for å ha tråkket litt for hardt på gasspedalen, forstår innerst inne at politiets aksjoner er nødvendige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.