*Nettavisen* Nyheter.

Kontrollert kaos i parken

Bilene konkurrerte i enkeltstart, fellesstart og design. Urban hastighet, representert av kyllingen vant konkurransen.

Kaospilotstudentene arrangerte kreativt og fartsfylt olabilløp i Sofienbergparken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hoff: David Hasselhoff inspirerte disse studentene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Urban fart: Kyllingen er det mest aerodynamiske dyret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Barnevennlig: Nysgjerrige barn flokket seg rundt bilene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Feil vei: Dinh Tran sliter med å få Tit-Tut til å gå dit den skal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Navigere i kaos: Det ble krasj og kaos under fellesstarten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kaospilotene: Studenter fra Kaospilotene arrangerte i forrige uke olabilløp i Sofienbergparken. Her er IL Tempo Grande på vei ned første del av løypa. ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

SOFIENBERGPARKEN: Vi ble rett og slett spist opp av de store. De skviset oss og vi sleit dessuten med styringa, sier Dinh Tran som var fører på bilen Tit-Tut.

En rekke nysgjerrige barn på tur i parken flokket seg rundt studentene fra Kaospilotene da de arrangerte olabilløp i Sofienbergparken onsdag i forrige uke.

Hemmelige våpen

Nå kan det sikkert diskuteres om parken er egnet til slike løp, da den er nokså flat, men gøy ble det likevel. Bilene var kreative. Fra den Back to the future-inspirerte, radondrevne Delorean med vinger og blinklys i flere farger, til den mer søte Tit-Tut med lys, stereoanlegg, hemmelige våpen og tvilsomt styreopplegg.

Det er ikke størrelsen som betyr noe, kanskje ikke farta heller, men sjarmen, sier en av jentene på Tit-Tut.

Urban hastighet

Kaospilotstudentene hadde lagt stor vekt på detaljer. Her var biler med gullratt, leopardtrukne seter, horn og referanser til avdanka Baywatch-skuespillere.

En av pilotene var ikledd kyllingdrakt og årsaken var enkel:

Vi fant ut at kyllingen er det mest aerodynamiske dyret. Det symboliserer urban hastighet. I designet på bilen har vi fokusert på hvitt og sort fordi kyllingen er fargeblind, sier en Kaospilotstudent iført en helgul kyllingdrakt.

Prototyping

Olabilløpet ble arrangert av Fru Baron, et firma drevet av tidligere Kaospilotstudenter. Studentene fikk litt tid til planlegging og brukte kvelden, natta og morgentimene på byggingen av de fem bilene.

Dette er et eksperiment i ledelse og prototyping som arbeidsform, men den virkelige jobben starter etterpå når vi skal evaluere prosjektet og knytte det opp mot det faglige, sier Ragnhild Skåle Hetland og Cecilie Nergård.

Kaospilotstudiet jobber mer praktisk enn andre studier, og henter læring fra evaluering.

Vi har masse prosjekter og prøver å utfordre det satte. En Kaospilotstudent er nysgjerrig og leter etter flere løsninger enn det umiddelbare, sier Ragnhild Skåle Hetland.

Vant kjøretur

Etter løpet var det kåring. Hoff 68 vant fartskonkurransen, Delorean vant designpoengene, mens kyllingbilen vant fellesstarten og sammenlagtseieren. Dermed kan medlemmene på vinnerlaget bestille en tur med lærer Bror Hartviksens Wolseley 15/60, 19060 modell.

Alle i gruppa kan booke meg til et kjøreoppdrag. Jeg stiller selvsagt i dress, sier Bror Hartviksen til Østkantavisa.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.