*Nettavisen* Nyheter.

Kontrollerte 200 biler

Betjenter fra Trafikketaten var med politiet på bilkontroll på Bøler i dag. Kai Arnesen sjekker her piggdekk. Frode Løken fra Manglerud politistasjon ser over sjåførens papirer. Alt i orden.

Av de 200 bilistene som politiet vinket inn på Bøler tirsdag formiddag, var det flere som fikk redusert julehandelkapitalen sin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politi og Trafikketaten gikk grundig til verks under en kontroll på Bøler tirsdag formiddag. Det ble det penger i kassa av.

BØLER: – På to timer vinket vi inn 200 biler for kontroll, forteller Frode Løken på Manglerud politistasjon.

– To representanter fra Trafikketaten kontrollerte piggdekk og dertil hørende betalt avgift. Fem stykker fikk piggdekkgebyr på 750 kroner.

– Vi i politiet så over førerkort og vognkort, registrerte bilbeltebruk og om f.eks. rutene var rene slik at fører hadde god sikt.

– Og her var det noen som må betale?

– Ja, en fikk et såkalt vernegebyr. Det betyr at vedkommende ikke hadde på seg bilbelte. Det koster 1500 kroner.

– Og så ble det to anmeldelser. En sjåfør hadde ikke førerkort. Dermed oppretter vi sak. En annen hadde ikke klar sikt. Vedkommende fikk tilbud om et forenklet forelegg. "Straffen" for å kjøre med isete eller duggete ruter er 2000 kroner. Det ville han ikke gå med på, og dermed blir det anmeldelse, forteller Frode Løken


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.