RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konventveien inn i valgkampen


Byråd Jøran Kallmyr (Frp) er helt klar på at Konventveien skal gjenåpnes. Bak: Annelise Høegh (H), Janne Svegaarden (A) og Berit Jensen Riss (Frp).
Byråd Jøran Kallmyr (Frp) er helt klar på at Konventveien skal gjenåpnes. Bak: Annelise Høegh (H), Janne Svegaarden (A) og Berit Jensen Riss (Frp). Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN
Aksjonen for åpning av Konventveien arrangerte pressekonferanse hvor Høyre og Frp garanterte for åpning.

HOFF: Ett hundretalls beboere møtte opp til pressekonferanse ved sperringen i Konventveien. Sperringen med betongblokker ble opprettet etter vedtak i bystyret for ett år siden. Fremdeles er det ikke kommet bom på stedet.

Del på Facebook

Nå vil byrådet fremme ny sak for bystyret for å åpne for gjennomfartstrafikk i Konventveien igjen. Forutsetningen er at det blir trafikkreduserende tiltak i veien som flere fartshumper og innsnevringer i veien.

– Konventveien må bli gjenåpnet. Sperringen utgjør en fare for brannvesen, politi og ambulanser som enten må kjøre omvei eller de kjører feil ned til sperringen ved utrykning. Trafikken har økt i Hoffsveien, en vei det fra før har vært mye stygge personskader i motsetning til Konventveien. Denne er en trygg vei med fortau.

Ved gjenåpning vil det bli trafikksikringstiltak som gjør veien enda tryggere. Turveien som krysser her vil bli markert. Vi ønsker å samarbeide med tilhengerne av stenging for å få best mulig sikring av veien, sa Solveig Holmsen i Aksjonen for en levelig Konventvei.

Ingen faglige holdepunkter

Hun viste til at det var et lite mindretall i Konventveien som ville ha stenging som rammet mange beboere i områdene rundt.

– Det er også blitt mer trafikk rundt Smestad skole. Næringslivet er blitt rammet. Coop Mega har sagt opp medarbeidere, og Møllhausen Torg har sviktende omsetning. Samferdselsetaten har sagt at reguleringen er utdatert. Vi er et flertall som vil ha åpning av veien, sa Holmsen.

Byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr, kalte møtet for lokaldemokrati i praksis.

Samferdselsetaten har sagt at det ikke er faglige holdepunkter for at veien skal være stengt. Når vi åpner Konventveien igjen, skal vi gjøre veien sikrere. Man skal være klar over at når en vei stenges forflyttes trafikken til andre områder, som får belastningen, sa Kallmyr, som fikk støtte av Høyres fraksjonsleder i Samferdsels- og miljøkomiteen, Annelise Høegh.

– Tidligere vedtok vi gjennomkjøring forbudt, men det ville ikke politiet. Konventveien må gjenåpnes, og jeg håper også Venstre vil se fornuften i dette, sa Høegh og mente at barna i Konventveien må bli lært opp til å forstå at de bodde i en by og rette seg etter det. Hun mente også at stenging av Konventveien kunne danne presedens for andre boligveier.

Nestleder i Oslo Frp og medlem av Samferdsels- og miljøkomiteen, Terje Lauritzen understreket at hundrevis av familier samt eldre og bevegelseshemmede ble rammet av stengningen.

Nestleder i samme komité og gruppeleder for Frp i BU i Bydel Ullern, Berit Jensen Riis, viste til at det nå var snudd til flertall for åpning av veien i bydelsutvalget. – Jeg har et lite håp om at Arbeiderpartiet vil komme oss i møte i bystyret, sa Jensen Riis.

Janne Svegaarden fra Ap, sitter også i Samferdsels- og miljøkomiteen. Hun ønsket en grundig utredning og alle fakta på bordet før hun tok standpunkt.

– Men jeg var i utgangspunktet skeptisk til stenging, sa Svegaarden.

Vil ha trafikktelling

De politiske deltakerne syntes det var gøy med det lokale engasjementet.

– Dette er lokaldemokrati i praksis, sa Kallmyr.

På spørsmål om hvorfor det ikke var kommet radiostyrt bom ettter ett år med stenging, som blant annet Brann- og redningsetaten har påpekt, svarte Kallmyr at den eventuelt vil komme hvis bystyret opprettholder stengevedtaket.

– Jeg tror Konventveien blir åpnet. Saken vil bli godt opplyst før behandling, og tiltakene for sikring av veien vil gjøre alle fornøyd, sier Kallmyr, som blant annet vil ha trafikktelling i Hoffsveien i konsekvensvurderingen av stengingen.

LES OGSÅ:

Hoff Terrasse støtter stenging

Trivelig etter stenging av Konventveien

Sniker seg forbi sperringen

Høyre snudde i Konventveien

Ny kamp om Konventveien

Stenger i september

Spontan glede på Hoff

Svært skuffet

Dramatisk beslutning

Konventveien vedtatt stengt

Ap vil igjen stenge Konventveien

Høyre vil ha Konventveien åpen

Politiet sier nei til skilting

Skuffet over Ap

Ap løp fra løftet i Konventveien

Ap venter på trafikkanalyse

Krav til stenging

Må vurdere konsekvenser

Nei-siden har våknet

Hissig befaring i Konventveien

Ikke "et lite miljø"

Blir stengt inne

Frp: - Sterkt imot stenging

Konventveien utsatt

Bydelsutvalget går inn for stenging

Reguleringsplanen like aktuell

Konventveien til rådhuset

Full seier i Konventveien

- Steng Konventveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere