RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konventveien-problemer må ikke eksporteres til andre

Ullern Avis/Akersposten klager over byråkratisk sommel og signaliserer dermed at man er mer opptatt av at formalia følges (at reguleringsplanen implementeres) enn av å se helhetlig på de dagsaktuelle problemstillingene. Det er det full anledning til, selv om avisens standpunkt også er litt for lett å få øye på i det som skulle og burde være objektiv reportasje-journalistikk.

Om en for lengst vedtatt reguleringsplan blir satt ut i livet eller ikke bør være underordnet dagens virkelighet. Det bør ikke være slik, at problemer i rushtiden langs drøyt hundre meter nederst i Konventveien skal få uante konsekvenser for et langt større område.

Her parkeres biler som både hører hjemme her og andre steder og gjør gateløpet for smalt til å gi passeringsbredde. Dette kunne det vært løst ved å etablere parkeringsforbud og sørge for å gi klagernes biler parkeringsplasser i sidegater eller på tomter like ved. Så kunne man i tillegg legge inn flere humper for å gjøre gjennomkjøring enda mindre attraktiv.

Fysisk stengning mer eller mindre midt i en vei/gate reduserer nok trafikken betydelig nær det fysiske hinderet men gir til gjengjeld økt blindveikjøring i området forøvrig. Argumentet om at Konventveien fikk halvert trafikken under gravearbeidet i 2006 er absolutt ikke holdbart i dag. Trafikkbildet er betydelig endret siden den gang, blant annet grunnet økt trafikk generelt og på grunn av sterk aktivitetsvekst og utbygging i Skøyen-området. Dette ser man tydelig i hele området derfra til Smestad-krysset.

Alle instanser, og nå altså i siste instans Samferdselsetaten, har ansvar for å tenke helhetlig og kan ikke tillate seg å bli offer for en gruppering som meler sin altfor lokale kake og ønsker å eksportere sine problemer i stedet for å løse dem.Per K. Nilssen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere