RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korglede i et halvt århundre


Jubileumskonserten ble åpnet med sangen "Den fyrste song" og solist Marlene Myklebust Haugen.
Jubileumskonserten ble åpnet med sangen "Den fyrste song" og solist Marlene Myklebust Haugen.
Oppsal skoles barne- og ungdomskor markerte sitt 50-årsjubileum med en konsert i Oppsal kirke torsdag 22. november.

Oppsal: Dette er ikke et kor som tar lett på å feire 50 år. I en fullsatt kirke brakte klokkeklare barnestemmer tankene hen til svunne tider. Tider da korpikene måtte prøvesynge for å bli tatt opp i det som den gang het Oppsal skoles pikekor.

Prøvespill

Konferansier Heidi Liereng kunne opplyse forsamlingen om at da koret var fylt ti år på slutten av 60-tallet, den gang det fortsatt var opptaksprøver, var det Marit Tennfjord som overtok dirigentstokken. Under Tennfjords ledelse fra 1966 til 1985 gjorde koret flere plateinnspillinger og mottok en rekke utmerkelser.

Blant annet fikk koret flere førstepriser i NRKs landskonkurranse for barne- og ungdomskor samt finaleplass i BBCs verdenskonkurranse "Let the people sing". Koret mottok dessuten Spellemannsprisen i 1982 i åpen klasse for platen "Oppsal Skoles Pikekor".

Glansdager

Etter korets glansdager på 70- og 80-tallet gikk de gjennom en periode med lave medlemstall. Dette er imidlertid i ferd med å forandre seg og i dag teller Oppsal barne- og ungdomskor cirka 70 medlemmer i alderen seks til tolv år.

Under jubileumskonserten forrige uke dramatiserte nåværende dirigent Linnda Bull i samspill med to korpiker hvordan prøvespillingen måtte ha foregått.

Med seg hadde de to autentiske brev ført i pennen av Tennfjord. Det ene brevet var et kontant avslag på en prøvespilling mens det andre kunne gledelig opplyse om at prøvespillingen hadde falt positivt ut.

Konsert med gjester

Selve konserten åpnet med den vakre visen "Den fyrste song" og Marlene Myklebust Haugen fra juniorkoret imponerte som solist. Ikke mindre imponerende var solisten Lisa Kari Pesana Mostad under andre nummer "Ve' då velkomne med æra".

Da koret sang den vemodige "Tir n'a Noir" trådte kormedlem Henriette Alexandra Berg inn som fiolinsolist.

Med seg i Oppsal kirke hadde barnekoret med seg en rekke musikalske gjester, blant annet et band bestående av Teodor Berg på perkusjon, Anders Løvøy på trompet, Roger Myrvold på gitar, Finn Mølmen på piano, Cathrine Skar på obo og Eivind Widerøe Skifjeld på bass

Blendet publikum

Også sopranen Mari Eriksmoen tok turen til Oppsal kirke og blendet publikum med sin vakre stemme. Eriksmoen studerer for tiden ved opera-akademiet i København og til neste år kan vi glede oss til å se henne i en av hovedrollene i "Jorden rundt på 80 dager" på den nye operaen.

Eriksmoen fremførte blant annet Latterarien fra "Flaggermusen" av Johann Strauss. Hun bidro også da koret i samspill med gjester fra Oppsal skoles musikkorps sang "New York, New York".

Etter pausen hyllet GT-koret jubilanten med tre sangnumre før juniorkoret og hovedkoret avsluttet en vellykket jubileumskonsert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere