Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KORK til Øya

 
 
På sommerens Øyafestival vil du, for første gang i Norge, kunne oppleve Philip Glass sin 'Heroes' Symphony (from the music of David Bowie & Brian Eno).

Symfonien er basert på David Bowies klassiske skive Heroes, fra 1977. Det er på sin plass å nevne at Glass sin versjon dannet grunnlaget for Aphex Twin sin remiksing av både Bowie og Glass.

På Øyafestivalen vil du kunne oppleve en festivalkonsert utenom det vanlige, når Glass sin tolkning av et av 70-tallets mest kjente album skal fremføres av selveste Kringkastingsorkestret.

Dirigent blir den annerkjente Peter Szilvay. Albumet Heroes er fra perioden David Bowie samarbeidet med Brian Eno, og flere av låtene er skrevet av de to sammen. Glass lagde symfonien i 1997, som en slags 20-årsmarkering av plateutgivelsen.

Om symfonien har David Bowie sagt: "Philip has put more of himself in this new album, but the irony is that I believe that he's actually put his finger on more of my original voice. Hearing this material is a bit like being introduced to a brother or sister that you've been told you had, and you weren't really aware of their existence."

Kringkastingsorkestret har tidligere opptrådt på Øyafestivalen med Thomas Dybdahl og Lars Horntveth. KORK har en helt sentral plass i norsk musikkliv og står for en allsidighet og en anvendelighet som er unik i Norge i dag. På Øyafestivalen i sommer vil KORK bestå av nesten 60 musikere, med andre ord et komplett symfoniorkester.

Dirigent Peter Szilvay er regnet for å være en av landets aller fremste dirigenter. I 1998 ble han kåret til årets dirigent og han har vært assistent for Mariss Jansons. Han har tidligere spilt med blant annet St.Petersburg-filharmonien og dirigert Oslofilharmonien.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!