RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korkonsert med gregorianske temaer

Nesodden sangkor utfordrer seg selv når de 1. april synger i Grorud kirke sammen med jenter fra Slemdal skolekor og organist Terje Winge.

Grorud: Det er nok en av våre mest ambisiøse prosjekter, smiler korleder i Nesodden sangkor, Morten Ramberg.
Og det er uten tvil et imponerende program som skal fremføres når Nesodden sangkor skal holde konsert i Grorud kirke lørdag den 1. april sammen med jenter fra Slemdal skolekor og organist Terje Winge. På programmet er blant annet Mozarts "Ave Veum Corpus", Evert Taubes "Nocturne" og avslutningsvis skal koret fremføre "Requiem, op. 9" av Maurice Duruflé.

Orgelmusikk

Organisten som skal spille med korene, Terje Winge, er 1. amanuensis ved Norges musikkhøgskole og kantor i Grorud kirke. Siden debuten i 1970 har han vært aktiv som konsertorganist over hele Norge og i en lang rekke europeiske land, med et repertoar som strekker seg fra tidlig barokk og frem til i dag.
Jeg ble naturlig nok lykkelig da Winge svarte ja til å holde konsert med oss. Han er en av de beste organistene i landet, forteller en begeistret dirigent.
Dirigent Gry Sagmo Aglen har hovedfag i korledelse fra Norges Musikkhøgskole og har ledet Nesodden sangkor i snart et år. Hun dirigerer også Slemdal skolekor, men det er første gang disse to korene samarbeider.
Det hører med et barnekor i requiemet av Duruflé, så derfor ble det naturlig med et samarbeid, forteller korsanger og arrangør Berit Blindheim.
Maurice Duruflé er en forholdsvis moderne komponist, men temaene i hans "Requiem" er gregorianske. Da han levde var han mest kjent som orgelvirtuos. Orgelet preger naturlig nok også da hans verker.
Orgelet er helt vesentlig i dette stykket. Det er nærmest orgelmusikk med kor til, informerer Sagmo.

Solister

Andre medvirkende til konserten er cellist Sigrun Eng, pianist Lisbeth Karijord og solistsangerne Nina Sætherhaug og Harald Bakkeby Moe.
I tillegg til konserten i Grorud kirke, skal programmet fremføres i Paulus kirke søndag den 2. april.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere