*Nettavisen* Nyheter.

Korps i krise

Det kan bli siste 17. mai med korps på Romsås, hvis ikke rekrutteringen øker. Siste frist for nye aspiranter blir nå forlenget.

Romsås: Hvis barna ønsker å begynne i korpset kan de møte opp på Bjøråsen skole lørdag 13. mai. Det blir siste frist for å få uniform til 17. mai. Vi gjør det så sent for vi ønsker virkelig å fortsette, sier leder for Romsåsskolenes musikkorps Kjersti Langseth.
Sammen med dirigent GeirÅge Sveen gjør hun alt i et siste forsøk på å øke rekrutteringen til korpset.

Myter ødelegger

Det over 30 år gamle korpset var i sin tid ett av Oslos største korps. I dag teller det kun 14 medlemmer, og tallet kan synke. Dirigent Sveen tror det er mange årsaker til at barn på Romsås ikke spiller i korps, men frykter at foreldrene er det største hinderet.
Vi konkurrerer ikke med idrett eller Playstation, vi konkurrerer mot foreldrene, sier han, og frykter at foreldre har feil inntrykk av hva det innebærer å ha barn i korps.
Vi presenterte korpset for barna på skolene, og 50 barn viste sin interesse. Men etter at vi hadde ringt foreldrene sto vi igjen med to aspiranter. Alle foreldrene sa det samme; det er for mye jobb, sier en fortvilet Sveen som sliter med å avlive en gammel myte.
Det er ikke mye jobb med barn i korps, sier han og får støtte fra leder og korpsmor Kjersti Langseth.
Vi har ett loppemarked i året, sier hun. Langseth legger også vekt på alt det positive med korps.
I motsetning til idretten er det ikke konkurranse her, alle får være med og elevene får møtes på tvers av klassetrinnene, sier hun.

Kan legges ned

Dersom korpset ikke får flere aspiranter snart, kan det være siste gang befolkningen på Romsås hører korpsmusikk på 17. mai. Dagens 14 medlemmer kan være synkende, både på grunn av at noen er for gamle, og fordi interessen er dalende hos de gjenværende musikantene.
Jeg kommer nok ikke til å fortsette hvis det ikke kommer flere medlemmer, sier Andreas som har spilt i korpset i tre år.
Det er gøy å spille i korps, men det er altfor få nå. Hvis jeg slutter og det begynner flere så kommer jeg til å begynne igjen, fortsetter han.
Dirigent GeirÅge Sveen ber foreldre med interessert barn om å møte opp.
Det var jo sånn før på Gerhardsens tid at hele Norge ble bygd opp på dugnad. Sånn er det ikke lenger, det er ikke mye jobb, sier han fortvilet, før han tar med korpset på marsjøvelse til det som kan være siste 17. mai for Romsåsskolenes musikkorps.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.