RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korpsglede på Bekkelaget

Mens mange korps sliter med rekrutteringen, har Bekkelaget skoles musikkkorps 35 aspiranter. Torsdag var det spille- og marsjtrening.

Tonene til "Don't Rock The Boat" siver noe nølende ut i den ene gymsalen på Bekkelaget skole, og det er kanskje ikke så rart når de som øver er 1.- og 2.-års aspiranter.
- Hør så pent det blir når vi spiller mange sammen, sier Jørgen Brecke. Han er korpsets aspirantdirigent, og har tydelig kontroll på barn og instrumenter. Langs veggene står stolte foreldre og beundrer de unge som på selveste 17-mai skal ut og marsjere i sentrum. Og akkurat det har 1. års aspirantene ikke en gang fått begynt å øve på.

Loppemarked

En av foreldrenene som står og ser på barna sine, er Hilde Salicath Aasen. Hun har to jenter i korpset.
- Jeg spilte selv i korps 7 år her på Bekkelaget, og nå ser jeg at mange av korpsforeldrene her, er folk med gode minner fra sin egen tid her i korpset, sier Aasen. Hun understreker at barna er med i korpset fordi de selv synes det er kjekt.
- Er det ikke mye arbeid å være korpsforelder?
- Ikke i det hele tatt! Vi har loppemarked to ganger i året, og da står vi på døgnet rundt i noen dager, sier Aasen.
Flere av foreldrene mener de får mye for pengene når barna er med i korpset. I tillegg til fellesøvelser, slik som i dag, har elevene enkelttimer med lærer der de får undervisning i sitt spesielle instrument.

Spennende turer

- Ok, da legger alle fra seg instrumentene! Vi går inn i den andre salen, for nå skal vi lære å marsjere, sier aspirantenes dirigent. Og ganske snart står barna på fire fine rekker. Tamburmajor Merete Dalby tar kommandoen og snart lyder friske fløyte-pift, og de ganske så spente apriantene lærer kuvending, stopp og start.
- Venstre om! kommanderer tamburmajoren. Ikke alle har fått med seg at da snur man seg til venstre, og ikke til høyre.
- Jeg ble med fordi det hørtes gøy ut! forklarer Herman som spiller en veldig svær trombone.
- Jeg ble med i korps fordi vi reiser på spennende turer, røper Emilie. Og i juni er alle 37 aspirantene påmeldt aspirantkurs. Da går turen helt til Skien! Men alt til helgen er det loppemarked på Brannfjell skole.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere