*Nettavisen* Nyheter.

Korrupsjonssiktede Jensen avhøres søndag

Eirik Jensen anker fengslingen til Borgarting. Foto: Arkivfoto

Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen har brukt dagene i fengsel til å samle krefter for å forsvare seg mot påstandene som har blitt framsatt mot ham. Søndag skal han avhøres.

OSLO: Jensen ble pågrepet mandag av Spesialenheten for politisaker og siktet for grov korrupsjon, men nekter straffskyld. Dagen etter ble han varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon.

Beskyldningene mot ham har haglet i mediene uten at han har fått sjanse til å forsvare seg. Søndag får han muligheten.

– Vi planla avhøret for å sørge for at vi får med oss all relevant informasjon når vi skal angripe tilbake, sier hans forsvarer Jens-Ove Hagen til Aftenposten.

Jensen har blitt avhørt én gang tidligere denne uken, men han har ikke fått vite detaljer i siktelsen eller påstandene som narkotikasiktede 47 år gamle Gjermund Cappelen fra Bærum har fremmet i avhør.

LES OGSÅ: Jensen krever løslatesle

Samler krefter

– Vi planlegger generelt å forklare alle påstandene om at han skal være i stand til å legge forholdene til rette for denne mannens hasjsmugling, sier Hagen.

– Å tro at han skal være i stand til å legge forholdene til rette for fri innførsel av hasj, er så fantasifullt og fjernt som det kan få blitt, sier Hagen videre, og kaller påstandene «uhyre luftige og urealistiske».

Jensens form i fengselet er stigende og han har nå samlet krefter til søndagens motangrep, ifølge Hagen.

20 tonn hasj

Cappelen har erkjent innføring av cirka 20 tonn hasj og hevder at han har samarbeidet med Jensen i mange år om å få dette til.

Hagen har varslet at fengslingskjennelsen vil bli anket til Borgarting lagmannsrett etter avhøret.

– Avhøret er søndag, og anken vil høyst sannsynlig gå ut tidlig neste uke. Det kommer an på hvor mye tid vi har til rådighet, sa Hagen til NTB lørdag ettermiddag.

Jensen har hele tiden på det sterkeste avvist all skyld i saken og ser fram til å få vite innholdet i de konkrete beskyldningene slik at han kan få imøtegått dem overfor Spesialenheten for politisaker. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag