RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korrupsjonssiktet politimann stiller i nye avhør

Den korrupsjons- og narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen stiller til nye avhør med Spesialenheten for politisaker.
Den korrupsjons- og narkotikasiktede polititoppen Eirik Jensen stiller til nye avhør med Spesialenheten for politisaker. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Den korrupsjons- og narkosiktede politimannen Eirik Jensen (57) er villig til å stille i nye avhør med Spesialenheten for politisaker.

Jensen har nektet å la seg avhøre siden oktober i fjor, men har nå endret mening.

– Vi mener at avhør er klokt til tross for motforestillingene, slik at denne saken forhåpentligvis kan henlegges uten noen hovedforhandling. Mer ønsker vi ikke å kommentere nå, sier forsvarer John Christian Elden til VG.

Har avtalt avhør

Sist gang Jensen ble avhørt, var da han satt varetektsfengslet i tre måneder sist vår. Da var han siktet for grov korrupsjon, men i fjor høst utvidet Spesialenheten siktelsen mot 57-åringen til også å gjelde medvirkning til grov narkoforbrytelse.

– Vi har avtalt nye avhør med Jensen uten at vi kan si noe om når det vil bli, sier etterforskningsleder Liv Øyen til NTB.

Det er ikke kjent hva som blir tema for avhørene, men Spesialenheten har tidligere villet avhøre den tidligere politilederen om SMS-kommunikasjon og elektroniske spor.

Fire nye uker for Cappelen

Siktelsen mot Jensen bygger på forklaringer fra den narkosiktede Bærums-mannen Gjermund Cappelen.

Fredag ettermiddag ble Cappelen, som har sittet fengslet i ett år og fem måneder, varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud.

Før fengslingsmøtet bekreftet han overfor TV 2 at han har lest boka til Eirik Jensen, der politimannen omtaler forholdet mellom de to. Men han ønsket ikke å kommentere den.

– Jeg vil ikke nedlate meg til det nivået, uttalte han.

I politiavhør har Cappelen, som er siktet for innførsel av i alt 1,2 tonn hasj, hevdet at Jensen bidro til smuglingen, som skal ha pågått helt siden tidlig på 1990-tallet.

Utsatt innstilling

Tidligere har Spesialenheten opplyst at de ville ha hovedtyngden av etterforskningen av Jensen gjennomført innen slutten av april. Planen var deretter å avgi en innstilling i saken.

Men på grunn av de nye avhørene blir dette forsinket. Spesialenheten avventer også den pågående etterforskningen av Cappelen i Asker og Bærum politidistrikt.

Det er Riksadvokaten som til slutt skal avgjøre om det skal tas ut tiltale mot den korrupsjons- og narkotikasiktede tidligere polititoppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere