RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Korsvandring i byens sentrum langfredag

Langfredag 21. mars blir det igjen tradisjonsrik korsvandring gjennom Oslos gater.

OSLO: Det syngende folketoget starter i år ved Rådhuskaia klokka 16.00. Rundt klokka 18 blir det Langfredagskonsert i U 20 i Universitetsgt 20 med Ivar Andresen, Piano & Carl Petter Opsahl, klarinetter

Tydliggjør budskapet

Langfredagens korsvandring er en vandring i bønn og meditasjon gjennom Oslos gater. Ved vandringens stoppesteder blir det lesning fra Jesu lidelseshistorie og bønnene handler om fattige og vanskeligstilte mennesker i byen og verden.

I år starter korsvandringen ved Rådhuskaia, og stopper blant annet ved Nobels Fredssenter, Oslo Rådhus, Nationaltheatret og Stortinget - før den ender utenfor St Olavs kirke. Miljø, fred, ytringsfrihet og den pressede livssituasjonen mange av gatas folk opplever er blant temaene som tas opp i årets korsvandring.

-Det er mange som lider i byen vår, mange som er ikke finner seg til rette. Ved å bære korset gjennom byens gater blir det tydelig at påskens budskap kan gi livsmot til byens mennesker. Korsvandring er fysisk bønn, sier gateprest Carl Petter Opsahl som leder vandringen.

Konsert og suppe

Vandringen avsluttes med konsert og en styrkende suppetallerken i U20 Universitetsgata 20. Pianisten Ivar Andresen sammen med gateprest Carl Petter Opsahl på klarinett spiller påskemusikk i New Orleans-tradisjon.

Ivar Andresen er en institusjon i norsk jazzhistorie, som siden 1950-tallet har spilt med musikere som Rowland Greenberg og Bjarne Nerem.

Korsvandring og konsert er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon og representanter fra Oslo Domkirke, Den katolske kirke, Baptistkirken, Metodistkirken og Frelsesarmeen i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere