RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirkens bymisjon, her representert med Tøyenkirken, inviterer til felleskirkelig korsvandring i hovedstaden langfredag. ARKIVFOTO
Kirkens bymisjon, her representert med Tøyenkirken, inviterer til felleskirkelig korsvandring i hovedstaden langfredag. ARKIVFOTO

Korsvandring i Oslo

Kirkens bymisjon inviterer til felleskirkelig korsvandring langfredag.

SENTRUM: Klokka 16 langfredag begynner korsvandringa på Rådhuskaia. Derfra passerer den en rekke kultur- og myndighetsbygg, før den ender ved trappa til St. Olavs katolske kirke.

Ber for vanskeligstilte

«Langfredagens korsvandring er en vandring i bønn og meditasjon gjennom Oslos påskestille gater», skriver bymisjonen i en pressemelding. Korset bæres gjennom sentrum mens følget synger påskesalmer. Vandringen stanser ved kjente steder og bygninger for bønn og tekstlesning, der det blant annet blir bedt for fattige og vanskeligstilte mennesker i byen og verden.

– Gjennom Korsvandringen viser vi at det er nær sammenheng mellom Kristi lidelse i påsken og menneskers liv i byen og verden nå. Påskebudskapet handler også om å vise solidaritet med den verden Gud har skapt, med nødlidende i vår egen by og over hele kloden, sier Sigmund Ruud, daglig leder for Bymisjonssenteret i Tøyenkirken.

Konsert og suppe

Arrangørene inviterer byens folk til å delta i vandringen, en påsketradisjon som har stor utbredelse i internasjonalt kirkeliv. I Oslo har vandringen vært arrangert i mer enn 25 år.

Etter konserten blir det konsert med Frankly Made Maids, i tillegg til at alle inviteres på suppe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere