*Nettavisen* Nyheter.

Korsvoll-elev vant julekortkonkurranse

Pia Berg i 5. klasse ved Korsvoll skole er fylkesvinner av UNICEFs julekortkonkurranse for barn.

Korsvoll: Den nasjonale vinneren presenteres av barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem i NRK-programmet Pysj Pop Baluba førstkommende lørdag.

2442 tegninger

Vinnertegningen blir årets UNICEF julekort og vinneren får gratis reise og opphold på Hamar i forbindelse med prisutdeling på direkten i Pysj Pop Baluba, en fotball signert av Ole Gunnar Solskjær, tegne- og maleutstyr fra IKEA, UNICEF T-skjorte, Diplom og 100 eksemplarer av det trykte kortet med vinnertegningen.
Alle fylkesvinnerne skal stilles ut i departementenes utstillingsvinduer i Akersgata i Oslo. UNICEF fikk inn hele 2442 tegninger, og fylkesvinnerne ble offentliggjort på barnekonvensjonsdagen 20. november. Tegnekonkurransen var i anledning UNICEFs 60-års dag åpen for alle barn i Norge.

Stort engasjement

En jury bestående av den kjente kunstneren Kjell Erik Killi Olsen som også var formann, formingslærer Solveig Gulling, UNICEF representant Jorunn Moe og fjorårets deltakere Linda Zi Yan Xu og Oscar Dario Oppdal, plukket ut vinnerne.
- De mange tegningene som strømmet inn forteller om god fantasi og et stort engasjement for alle verdens barn blant barn i Norge. Det varmer et UNICEFhjerte. Det er også lett å se at tegnekonkurransen setter i gang mange tanker om barns rettigheter og global urettferdighet, sier en stolt generalsekretær i UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad.
- Barnas tegninger er praktfulle. Tegningene har stor detaljrikdom og viser hvor observante barn er. Det var vanskelig å velge i et så fantastisk mangfold, sier Juryformann Kjell Erik Killi Olsen.
Juryformann og kunstner Kjell Erik Killi Olsen har også laget en collage av alle bildene som står utstilt i barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellems vinduer i Oslo fra mandag 27. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.