RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HJEMME, MEN BORTE: Korsvolls G9 spilte hjemmekamper på Bjørndal i helgen. Fra venstre Armann Saastad Haugan, Hans Martin Stenshaug, Sander Skotheim, Jacob Hanstad, Håkon Røst, Sondre Bakken, Kristoffer Jacobsen og Ulrik Voldsnes.
HJEMME, MEN BORTE: Korsvolls G9 spilte hjemmekamper på Bjørndal i helgen. Fra venstre Armann Saastad Haugan, Hans Martin Stenshaug, Sander Skotheim, Jacob Hanstad, Håkon Røst, Sondre Bakken, Kristoffer Jacobsen og Ulrik Voldsnes. Foto: Foto: Arild Jacobsen

Korsvolls 9-åringer vil ha egen hall

Håndballguttene til Korsvoll herjer på parketten. Lørdag ble Asker beseiret 9-1 på hjemmebane – på Bjørndal!

BJØRNDAL: De unge håpefulle guttene til Korsvoll er i de beste hender med en trenertrio med mye håndball i bagasjen.Tidligere landslagsspiller Dag Vidar Hanstad, Runars Hege Saastad Haugan og Byåsens Siri Røst trekker i trådene.

Med mye kunnskap og erfaring kan de gi et godt sportslig tilbud, men de mangler en hall å være i.

– Det har vært jobbet med en hall på Korsvoll i mange år, og vi trenger en hall for å kunne sikre rekrutteringen og bygge et miljø, sier Saastad Haugan.

Trener på NIH

Både barn og voksne savner et samlingssted.

– Det finnes ikke noe klubbmiljø i håndballgruppa, og vi vet ikke engang hvem som spiller på de andre lagene, sier Saastad Haugan.

Og rekrutteringen er en stor utfordring.

– Vi har hatt 10 spillere innom det siste året som har sluttet på laget vårt, og ofte kommer det av at logistikken for foreldrene er trøblete, sier Saastad Haugan.

G9 trener for tiden på Norges Idrettshøyskole (NIH).

– Håndballgruppa bruker 320 000 kroner i året på hall-leie på NIH, og det er over halve budsjettet for en klubb med 250 håndballspillere, forteller sportslig leder Anders Ljungquist.

Lang kamp

Kampen for en idrettshall ved fotballbanen på Korsvoll har pågått i ti år, med en nabogruppe med profilerte personer som ihugga motstandere på den andre banehalvdelen.

– Hvor står saken nå?

– Den har gått gjennom Plan- og bygg, men jeg vet ikke om den kom med på budsjettet for neste år - eller ramlet ut, sier Ljungquist.

Hallen står på topp tre på prioriteringslisten for nye haller i Oslo.

– Det er ikke så enkelt, for plutselig skjer det noe i Holmenkollen som koster mye penger, sier Ljungquist.

– Når tror du hallen står ferdig?

– Tror du på julenissen er spaden i jorda i april neste år, sier Anders Ljungquist.

Godt lag

Og de flinke 9-åringene til Korsvoll fortjener en hall å være i.

– Kjernen i laget har vært med i tre år, og de har hatt en veldig fin utvikling. Vi har slått lag med de samme spillerne i høst, som vi tapte for i fjor, sier Saastad Haugan.

Og det er en fin gjeng som ofte får skryt av både motstandere, dommere og sekreteriat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere