*Nettavisen* Nyheter.

Kort eller lang tunnel?

Høringsfristen til forslag til reguleringsplan for Vettakollen høydebasseng, alternativ lang tunnel gikk ut i går.

Tuggerudjordet: Nordre Aker Budstikke møter en engasjert Gaustad-beboer, Aage Andersen innerst i Sognsvannsveien. På turstien opp til det store jordet ved Tuggerud gård røper han en stor kjærlighet for området han har vært bosatt i siden 1964.
- Her skal tunnelen komme ut, sier han og peker oppover vest for Sognsvann.
Vettakollen ligger badet i sol og i øst skimtes transformatorstasjonen på Sogn.
- Det er et overgrep av dimensjoner dersom alternativ "lang tunnel" velges fremfor alternativ "kort tunnel", uttaler han.
- Jeg har forståelse for at vi alle må ta belastningen av nødvendig offentlig infrastruktur, men jeg er bekymret for hva som vil skje med det populære turområdet som flittig nyttes av barnehager og skoler, både fra byen og lokalmiljøet dersom en velger å legge anleggsveien ned på denne siden av Vettakollen. Området nyttes også aktivt av ansatte og brukere av sykehustilbudene i området, legger han til.
- At det uansett vil få konsekvenser for orrfuglleik på "Fuglemyra" på kollen og at vi støtt går på både rev og elg her på jordet er en sak, men at jordet hvor fyllmasse fra tunnelutgravingen skal deponeres også nyttes som skolevei til Kringsjå barneskole, og at vi har fire barnehager og en park langs veien, er fakta kommunen bør ta hensyn til, sier Aage Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag