*Nettavisen* Nyheter.

Kortest leietid i vest

I Oslo vest er det flest utleieleiligheter i byen, men også flest ustabile leietakere. Det er ikke negativt, men viser en trend, sier Geir Skogheim i Utleiemegleren.

FROGNER: Det er riktig at det er en høyere turnover på leietakerne i vest, men det er også her det er flest utleieleiligheter. 42 prosent av alle utleieleiligheter ligger i bydelene Frogner og St. Hanshaugen, sier partner og daglig leder i Utleiemegleren, Geir Skogheim. Han tror også at flere leier i kortere perioder, mens de leter etter salgsobjekter i området.

Skaper trygghet

Skogheim forteller om en økende kurve i utleie av leiligheter i sentrumsnære områder, og sier at utleieprisene ikke har vært så høye siden 2002.

Selv om vi hadde en økning i fjor på syv prosent, noe som er bra, er det lite i forhold til salgsprisene. Der har økning vært rundt det dobbelte, sier Skogheim som påpeker at det likevel er langt mindre svingninger i leieprisene enn i salgsprisene. Han mener de høye prisene på leiligheter i Oslo gjør at flere ønsker å leie, men det er fortsatt leiers marked.

Det er ikke lenger sånn at det kommer 40 personer på visning. Hvis det gjør det, har man bommet fullstendig på prisen, for å si det sånn. Dessuten forlanger leietakerene mer av utleier nå enn tidligere. Med en gjennomsnittlig leiepris på kroner 8139,- i måneden er nok både utleier og leietaker interessert i et best mulig forhold, og Skogheim tror også det er med på utleiemeglernes økende virksomhet.

Vi tar hånd om alt det praktiske: Kontrakter, innbetalinger, depositum og kommunikasjon mellom partene. Vi luker ut leietakere som ikke er egnet, eller uprofesjonelle utleiere, og skaper trygghet for alle. Det er mange gårdeiere som tidligere har drevet utleie selv, men som nå ser at de trenger profesjonell hjelp, sier Skogheim.


Bedre rykte

For å drive utleievirksomhet på lik linje med Utleiemegleren, gjelder nøyaktig samme regler som for meglere i salgsmarkedet.

Bransjen har forandret rykte, og vi kan si den er blitt stueren. Vi har drevet profesjonelt i 11 år, og vi har nesten ingen problemer. Av 3500 leieforhold i Utleiemegleren var det kanskje 10-15 utkastelser i fjor. Det er marginalt og noe vi må regne med, sier Skogheim. Utleiemegleren har fire filialer i Oslo, i tillegg til Lillestrøm og Trondheim. Totalt er det 55 ansatte og de omsetter for rundt 45 millioner kroner i året. Av det totale utleiemarkedet, basert på tall fra Finn.no, hadde Utleiemegleren 15 prosent av alle annonsene. I tillegg kjøper Utleiemegleren boliger for dem som ønsker å investere i utleieboliger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.