*Nettavisen* Nyheter.

Kortsiktig sparing

Klubben har og har hatt en helt uvurderlig stilling til det forebyggende arbeidet på Lambertseter.

Samtidig som Nordstrand bydel får så ørene flagrer på grunn av sin økonomiske håndtering, slipes kuttknivene nok en gang. 9. juni må bydelspolitikerne bestemme seg om de vil følge direktørens forslag som bl.a. medfører kroken på døra for et av de mest sentrale ungdomstilbud -nemlig Lambertseterklubben.

Vi vil uten å blunke si at dette er sparing på kort sikt. Vi forstår veldig godt at man må forsøke å finne poster hvor det er mulig å knipe inn noen kroner - i dette tilfelle en husleie-post på bortimot 2 millioner.

Men vi er minst like skeptiske som både de unge selv og foreldre. For vi tror at før oppsigelsen av husleien på klubben er effektuert, vil dyre barne- og ungdomskostnader komme som regninger på bydelens bord.

Også tidligere har ungdommen blitt lidende ved budsjettkutt både i Nordstrand bydel og andre. Men denne gangen er det altså snakk om å ta den klubben som er en av hjørnestenene i hele ungdomsarbeidet, og som har vært en institusjon i årtier. Flere generasjoner Lambertseter-barn og -ungdom har sine minner og oppvekstvilkår knyttet til mursteinsbygningen som det har skjedd så mye med.

"Klubben har og har hatt en helt uvurderlig stilling til det forebyggende arbeidet på Lambertseter" sier en mor. Hun peker på at nettopp på grunn av klubben, har ikke dette området de mange og tunge barneverns-kasusene.

Noe å tenke på når vi vet hva barnevern koster.

Men det er altså for å rydde opp i boet sitt at Nordstrand bydel må spare. Det snakkes om rot i regnskapene og ikke minst overforbruk i fjor som passerte 50 millioner. Samme veien kan det se ut til at skuta styrer i år. Og derfor må det tas grep.

Men nå har det altså snart gått et halvt driftsår, og det kan virke som krampe-tak som nå foreslås for å skrape sammen noen millioner.

Nordstrands Blad har fulgt de økonomiske forhold både i Nordstrand bydel og tilsvarende i flere år i Søndre Nordstrand. Det blir klarere og klarere for oss at det må være et betydelig sprik mellom de kostnadene bydelene har og det de får fra Rådhuset. Det må være noe som ikke stemmer når systemet gir store problemer for noen bydeler mens andre har det relativt romslig (f.eks. i Østensjø bydel). Det kan ikke her bare være snakk om dårlig forvaltning.

Om vi kan gi råd til Rådhuset ut fra slik vi ser forholdene, vil vi anbefale: Gi økonomiske midler så de vanskeligstilte bydelene kommer på rett kjøl. Slett gjeld. Sørg for at det ikke må gjøres krampaktige kutt. De kan bli dyre raskere enn de kan effektueres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.