*Nettavisen* Nyheter.

Korttenkt om skulpturpark på Ekeberg

Miljøpartiet De Grønne tar opp skulpturparkkampen med Christian Ringnes, her er miljøpartirepresentanter på Ekeberg: Daniel Stephanek, Helle Sviu, Elsa Britt Enger og Tormod Burkey. Foto: Foto: Simen Sundsbø

En skulpturpark vil både ødelegge landskapet og artsmangfoldet på Ekeberg, mener Miljøpartiet De Grønne. De har med seg kompetanse fra USA til debatten.

EKEBERG: – Ekeberg er Nord-Europas største bynære grøntområde, det har en verdi som ikke kan måles, sier Helle Sviu leder for lokallaget til Miljøpartiet De Grønne (MDG) på Nordstrand.

Hun og partiet har engasjert seg sterkt mot skulpturparken og det de mener er korttenkt og forhastet prosess. Med seg har de Tormod Burkey, som har doktorgrad i økologi og vernebiologi fra Princeton University.

LES OGSÅ: - Et eksempel på grønn utvikling i skulpturparken

Dårlig utredet

Miljøpartiet er veldig opptatt av å ta vare på Ekeberg som rekreasjonsområde, men vil også bevare naturen og artsmangfoldet. De mener at skulpturparken vil ha større konsekvenser for Ekeberg enn folk er klar over.

– Området der det planlegges skulpturpark har en funksjon i Ekeberg Naturreservat, sier Burkey.

Han har skrevet doktorgradsavhandling om nettopp habitatsfragmentering og utrydningstruede arter, og er bekymret for at man ikke forstår hvor mye skulpturparken vil påvirke naturen på Ekeberg. Ifølge Burkey er det ingen som har utredet konsekvensene av skulpturparken godt nok, og han er derfor kritisk til myndighetene.

LES OGSÅ: Byantikvaren ønsker redusert skulpturhøyde

Helhet

Mens Nordstrands Blad intervjuer representantene fra Miljøpartiet kommer en gruppe hundeeiere forbi, de deler ikke Miljøpartiets bekymring for skulpturparken. De er glade for at Ringnes kommer og rydder opp i skogen, og at det igjen kan komme søppelkasser og stativer med hundeposer til Ekeberg.

LES OGSÅ: Positive til skulpturpark, men...

Dette bekymrer Miljøpartiet. De mener det er farlig at mange bare ser enkelte aspekter ved skulpturparken, som for eksempel «jeg har hund og Ringnes vil ordne med hundeposer og søppelkasser», uten å se helheten og se alle de negative konsekvensene skulpturparken vil få.

LES OGSÅ: Nordstrands Blads leder - Skeptisk til skulpturpark

Kommunens ansvar

Miljøpartiet er også opptatt av at det ikke bør være sånn at Ringnes kan «kjøpe» Ekeberg mot at han tar på seg noe av det kommunale ansvaret.

– Det er kommunens ansvar å ta vare på Ekeberg og sette ut søppelkasser. Fordi kommunen ikke klarer å gjøre jobben sin gir de Ekeberg til Ringnes mot at han gjør jobben for dem. Hvis miljøpartiet får nok stemmer i neste valg skal vi sørge for søppelkasser på Ekeberg, lover Daniel Stephanek fra MDG Nordstrand.

Han understreker at Miljøpartiet ikke er mot skulpturparken i seg selv.

– Miljøpartiet er for kunst, økt turisme og skulpturpark, men ikke på Ekeberg!

LES OGSÅ: - Skal ikke være nakne kvinnekropper

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag