*Nettavisen* Nyheter.

Kos i Badedammen

Mens København har "Den lille havfrue", kunne Badedammen på Grorud skilte med to. Emilie Beate Mikkelborg og Jin Elin Aamot.

Å lese av gradestokken begynner å bli rent hyggelig lesing. Temperaturen kryper oppover og lokker en frossen skrott ut av sofaen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trond Gundersen passer grillen og Helen Aamot serverer de to havfruene Emilie Beate og Jin Elin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Emilie Beate og Jin Elin forfrisker seg og fotografen.

Klikk på bildet for å forstørre.

I det grønne

Klikk på bildet for å forstørre.

Akkurat passe til å vasse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Badedammen på Grorud

GRORUD: Om det ikke var så mange som la på svøm denne lørdagen, var det desto flere som koste seg langs vannkanten rundt om Badedammen.

Havfruene

Inn og ut av skogsstiene kryr det av folk. Gående, løpende og syklende omhverandre, gjerne med en firbeint på slep. I gresskråningen like ved demningen sitter to blide jenter og nyter dagen.

- Nei, vi har ikke badet. litt kaldt for det. Men det går bra å vasse litt, sier Emilie Beate Mikkelborg og Jin Elin Aamot i kor.

De to er heller ikke vanskelig å be når Lokalavisens utsendte ber om en demonstrasjon.

- Sååå, kaldt er det, ler de to havfruene og gir den utsendte dagens dusj nummer to. Det var mildt sagt forfriskende, men som en spør får en svar.

Perle

Både Badedammen og Steinbruvann lenger opp, er perler som folk vet å bruke.

LES REPORTASJE FRA SAMME TID I FJOR! Sommer i Groruddalen

- Jeg vokste opp like i nærheten og var her støtt og stadig i ungdommen. Ikke minst med fiskestanga på slep, forteller Trond Gundersen som passer grillen og sørger for at de to havfruene får litt å bite i.

- Vi bor på Ulven, men det var Trond som har vist oss denne flotte plassen. Og det er lettvint å ta seg hit, forteller Helen Aamot som står for serveringa.

Utover dagen er det rene valfarten til dammen, og det er liv på alle små skjær og i alle viker. Fisken vaker men biter ikke og blir ikke noe matauk på de mange grillene.

Og blir det som meteorologene på Blindern spår, så blir det ikke mindre sommer til neste helg.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.