RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kos med korps i 30 år

Stolte foreldre, besteforeldre og rastløse småsøsken fikk alle nyte musikk på ekte skolekorpsvis på Tokerud skole søndag. Da feiret nemlig Vestli skolekorps seg selv med jubileumskonsert.

Vestli: 19. juni 1975 trillet de første tonene ut fra Vestli skolekorps' tubaer og trompeter. Etter 30 år er det et lite, men variert korps som fortsatt holder koken på Tokerud skole. På Søndag var det jubileumskonsert som sto på programmet og publikum fikk oppleve en annen versjon av korpset enn det de var vant til.
Internasjonalt
Det var nemlig et langt mer internasjonalt preg på musikken enn de tradisjonelle "Ja, Vi Elsker" og "Norge i Rødt, Hvitt og Blått", som mange kanskje forbinder med korps. Jubileumskonserten ble åpnet av gjestespillere Rommen skoles musikkorps. De tok oss med til både "Sommer Holiday" og over dammen til "New York, New York" til publikums store glede. Dirigent Jørgen Næss benyttet sjansen til å gratulere Vestli med jubileet, før de symbolsk nok avsluttet med "Happy Together".
Manglende rekruttering
Etter Rommen skoles musikkorps var det Vestlis aspiranter som skulle på banen. Publikum fikk servert en svært så sjarmerende opptreden fra korpets to aspiranter. Det er sviktende rekruttering til korpsene i dalen, noe som bekymret arrangør Vestli.
De oppfordrer foreldre til å ta med barna til korpset, og hevdet i konsertprogrammet at det er langt fra skrekkhistoriene om kakelotteri hver helg til dagens korpsrealitet. Vestli skolekorps arrangerer loppemarked vår og høst, i tillegg til at de er ansvarlige for 17. mai ved skolen. Ellers kan de friste med konserter, seminarer og kurs i tillegg til kirkekonsert på julaften. Utover dette er det lite foreldrearbeid, noe som kanskje kan inspirere mange til å la sine unge håpefulle ta med et instrument inn i huset.
Mallorca
I tillegg til et variert musikalsk innslag har Vestli skolekorps også drilljenter i tre forskjellige klasser. De eldste har til og med deltatt i NM, og viste frem noe av sitt program søndag. Både korpset og drilljentene viste stor spennvidde med musikk hentet fra flere kontinenter, bl.a. India, USA og Europa. Mest kjent var kanskje sanger som "We Are Family", "Sussebass" og den mektige "Phantom of the Opera". Alle utført på imponerende vis.
En og annen drillstav gikk i bakken, og en og annen sur tone kunne kanskje høres, men hva gjør vel det når arrangementet til de grader var gjennomsyret av godt humør og smil og korpsglede. Og Vestli skolekorps vet å sette pris på seg selv. I forbindelse med jubileet setter nemlig hele korpset seg på flyet, for korpstur til Mallorca. Var det noen som sa at korps bare er hard jobbing.?
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere