Kos på kammerset

Søndagens kammerkonsert på Tveten gård bød på vakker musikk i vakre omgivelser.

Tveita: Stua i hovedhuset på Tveten gård var godt fylt opp da Koster Kammermusikkfestival inviterte til klassisk musikk sist søndag. "Kammermusikk i høstløv" bød på toner fra Beethoven og Brahms, fremført av Martin G. Rasten på chello, Christian Ihle Hadland på piano og Eirik Jordal på klarinett.
Først ut var en klarinettrio av Beethoven, som faktisk var betegnet som en landeplage i sin tid og en gjenganger blant plystrende mennesker i gatene.
Det er ganske imponerende at dette var en landeplage, når man tenker i forhold til hva som er landeplager i dag, smilte Martin G. Rasten.

Samspilt

Trioen viste fort at de er dyktige musikere, og alle tre levde seg inn i tonene, uten at det gikk ut over samspillet. Det var imponerende hvordan tre personer klarte å skape så mye lyd, som samtidig klinget så godt sammen.
Musikken beveget seg gjennom både rolige og dramatiske perioder, og det var en konsentrert forsamling som nøt musikken i de klassiske omgivelsene på gården.
Det passer veldig bra med kammermusikk her. Dette er jo et nydelig sted å sitte, påpekte arrangør Grania Skappel.
Mens musikerne tok seg en velfortjent pause halvveis, gikk Karsten Sølve Nilsen også gjennom gårdshistorien på fem minutter. Seansen ble avsluttet med heftig applaus til byrådets beslutning om å kjøpe Tveten gård.

Gammelt piano

"Kammermusikk i høstløv" var en miniturné som også var innom Moss kunstgalleri, Rød herregård i Halden og Såner kirke i Vestby. For pianist Christian Idle Hadland var kontrasten stor fra flygelet på herregården til det gamle pianoet på Tveten gård.
Men det var et kjempefint piano å spille på. Det er et eller annet spesielt med gamle instrumenter. De har så lett mekanikk, kunne han fortelle etter konserten. Pianisten hadde blitt forespeilet noe i nærheten av et honky-tonk-piano, men han mente det er langt fra sannheten.
Det kommer kanskje litt lite lyd ut, men det er ikke så farlig når man spiller kammermusikk, mente Hadland.
I likhet med resten av de fremmøtte var han svært begeistret for Tveten gård.
Det er kjempefint her, utrolig fint lokale og fine hus, roste han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.