Kosegrisen Knut blir ikke slaktet

Ved Dyrenes Hus fryktet de at den tamme grisen "Knut" måtte slaktes. Nå har grisen fått et nytt hjem.

Ved Dyrenes Hus fryktet de at den tamme grisen "Knut" måtte slaktes. Nå har grisen fått et nytt hjem.

Grisen Knut har fått selskap av flere hunngriser i sitt nye hjem på Viksemarka hestegård.

SOGNSVANN/ HAUGESUND: For noen uker siden skrev Akersposten.no om den tamme grisen "Knut" som ble funnet av noen turgåere ved Sognsvann og overlevert til Dyrenes Hus.

Se flere bilder av Grisen "Knut"

Tam og herlig

Ingen hadde meldt den tamme grisen savnet, og ved Dyrenes Hus fryktet de at den lekne grisen skulle havne på en tallerken.

Han er herlig, tam, skjønn og leken som en hund. Vi må jo bare få plassert ham, sa Solveig Dyrhol hos Dyrenes Hus til Nordreakerbudstikke.no.

Nå kan Akersposten.no melde at grisen endelig har fått et trygt hjem, nærmere bestemt hos Viksemarka hestegård i Haugesund, som blant annet tilbyr omsorg for hjemløse dyr.

Egen dyne

Knut ved Dyrenes Hus, som grisen Knut er oppkalt etter, kjørte grisen til Haukelifjellet, hvor han ble møtt av representanter for Viksemarka.

Her har "Knut" blant annet fått selskap av to hunngriser, og selv om det tok litt tid for grisen å tilpasse seg, virker det som om han nå trives i sitt nye hjem.

Han brukte litt tid på å bli husvarm, men det er jo ikke så rart når han har flyttet rundt så mye, sier Aage Schaanning ved Viksemarka hestegård.

Men nå har han fått to venninner, som begge er litt større enn ham. I tillegg har han sin egen dyne som han er veldig flink til å bre over seg hver natt. Han er veldig sosial, og glad i folk, sier Schaanning, som bedyrer at grisen er kommet for å bli.

Ser veldig trivelig ut

Hos Dyrenes Hus fikk de inn rundt en håndfull henvendelser etter medieoppslagene om den tamme grisen som manglet eiere.

Vi er veldig fornøyde med at vi har skaffet han et hjem. Det ser veldig trivelig ut, sier Gabrielle Severinsen ved Dyrenes Hus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.