RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koselig og kreativ kveld

Elevutstilling, kafe, sosialt samvær og underholdning fra elevene var noe av det publikum kunne glede seg over på Vetland skole mandag kveld.

Vetland skole: Tross kraftig regnskyll mandag kveld, fant mange veien til Vetland skole og overvar en innholdsrik og variert kulturkveld av og med skolens elever. Ute var det vaffelsalg, og inne var det forestilling med bidrag fra alle elevene, samt elevutstilling og kafé.

Tvillingklasse

Hvert år de siste fem årene har Vetland skole avholdt kulturkveld. Konseptet er at alle skal få lov til å vise fram noe. De minste elevene startet showet, og ungdomstrinnet viste seg fram til slutt. Kristine Dahl og Kristine Bakken fra 10. klasse var konferansierer og bandt showet sammen.

Vetland og Oppsal skole er tvillingskoler. På Vetland skole er mange av elevene døve og tunghørte, og de har også en avdeling for multihandikappede barn.

For tre år siden startet en tvillingklasse på 1. trinn, der både døve og hørende elever går. Fra 3. klasse er også elever fra Oppsal skole med.

Stemmetolkning

Lærer ved Vetland skole, Thomas Haugen, er fornøyd med kulturkvelden.

- Mandagens kulturkveld var bedre enn tidligere år, særlig på grunn av stemmetolkningen. Vi har endel hørende foreldre som har døve barn, og disse foreldrene kan ikke så godt tegnspråk. Stemmetolkningen var også bra for de døve som så på forestillingen, de fikk med seg alt som ble sagt, sier Haugen.

- Vi hadde en lang pause underveis. Slik ble kvelden også et treff der folk kunne snakke snakke sammen, spise, drikke og hygge seg.

Variert utstilling

Elevbedriften Corner Club stilte ut selvlagede krus på elevutstillingen. Elevbedriften bedstår av elever fra ungdomsskolen som trenger praktisk opplæring.

- De driver med catering og bilvask og tar imot bestillinger på praktiske jobber, sier Haugen.

- Elevbedriften selger mat i lunsjen til lærerne fredag, og da er det kø. For pengene de tjener på salget har Corner Club har vært på tur til Trondheim, avslutter lærer Thomas Haugen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere