*Nettavisen* Nyheter.

Koseskolen

Elevorganisasjonen og andre radikale røster har den siste tiden tatt til orde for at elevene bør boikotte de kunnskapstestene som for tiden gjennomføres i osloskolen. Dette føyer seg inn i rekken av andre godt gjennomtenkte forslag organisasjonen har fremmet de siste årene; som at det ikke skal føres fravær i skolen, at man skal fjerne karakterene i ungdomsskolen, fjerne eksamensordningen i den videregående skolen og fjerne det frie skolevalget i Oslos videregående skoler. Dette vil gjøre at elevene får mer tid til å utvikle seg selv, og de vil slippe den stressende situasjonen med eksamenspress og karakterer noe som faktisk kan gå ut over både trivsel og nattesøvn.

Jeg fatter heller ikke hva vi skal med de internasjonale kunnskapsundersøkelsene med de rare navnene TIMSS og PISA. Selv om de norske elevene ikke gjør det så bra i disse kunnskapstestene, så kan det jo hende at vi i Norge er flinkere i andre ting. Det er for eksempel ingen andre land som er så flinke til å føre samtaler og drive aktiv lek i klasserommet som de norske elevene og det er jo viktig for trivselen. Vi bruker i Norge også mer penger på hver elev enn alle andre land i verden, og da sier det jo seg selv at kvaliteten må være bra vi trenger jo ikke noen sammenlignende undersøkelser for å fastslå det.

Jeg synes også det er tullete å kritisere Elevorganisasjonen for at de praktiserer ordningen med kollektive medlemskap. Når en skole har valgt å melde seg inn i organisasjonen, så er det selvsagt at alle elevene på skolen, også dem som begynner i ettertid, ønsker å være medlem av en organisasjon som fremmer så mange fornuftige standpunkter. Og om en elev ikke selv vet at hun/han er medlem, så er det betryggende å vite at hennes/hans interesser blir ivaretatt av representative representanter som vet å sette trivsel foran maset om kunnskap.Brit Andreassen,

bystyremedlem Høyre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.