*Nettavisen* Nyheter.

Kosestund i Veslestua

Mange la søndags-turen innom Vesle-stua på Tveiten gård. De fleste fikk både med seg dagens kaffe og lysbildekåseriet "Østmarka hele året".

Tveita: Selv i beste sendetid fra OL, var det riktig mange som hadde lagt formiddagens søndagstur til Veslestua på Tveiten gård.
Bortsett fra kaffen og vaflene, var trekkplasteret Steinar Saghaugs lysbildekåseri. Han kunne by på spennende bilder fra marka sammen med morsomme historier og kommentarer.

Ut på tur

I den ene av de etter hvert tre fulle stuene sitter tre blide venninner og koser seg med kaffen sin. Turkledde og med riktig frisk rødfarge i kinnene, går praten lett. Damene slang tilfeldigvis innom. De hadde egentlig tenk seg inn på Blikkenslageren som ofte er stedet for søndagskaffen.
At vi skulle få med oss litt kulturelt påfyll, var ikke akkurat planlagt. Men vi greier nok å bære med oss den kunnskapen og, sier Ragna Jacobsen og ler.

Markagrensene

Som dagens kåsør og leder av Østmarkas venner , var det naturlig å legge opp til tanker og diskusjon om farene som truer markagrensene.
Dette er en debatt som kommer opp og opp igjen. Mandag skal jeg møte miljøvernministeren for å diskutere en ny lov, påpeker Steinar Saghaug. En lov om varig vern av Oslomarka er noe som politikerne lovte skulle komme etter valget. At de blir fulgt med skarpt blikk av alle Østmarkas venner, må de forvente.
Ellers var kåsøren spent på diskusjonen etter lysbildeframvisningen.
Det er alltid noen som vet noe om Østamarka som ikke jeg vet, sier Steinar Saghaug og fortsetter sitt kåseri for alle de frammøtte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.