*Nettavisen* Nyheter.

Krabbefiskerens drømmeprodukt

Fire unge gründere fra Ulsrud videregående skole gjør suksess med et enkelt, men effektivt verktøy for bruk i skjærgården.

ULSRUD: Ved hjelp av trepinner, hyssing, klyper og små lodd hevder Erik Otterbech, Theresa Groth, Eli Caroline Lunder og Katrine Woldstad i Crabstick UB at de skal revolusjonere krabbefiske-verdenen. Og nylig gikk de også ut som de totale seierherrer av en messe for 29 ungdomsbedrifter fra Ulsrud og Etterstad videregående skoler. Her vant de prisen for beste utstilling, beste forretningsplan/delårsrapport og beste bedriftspresentasjon. Premien er en reise til Zagreb i Kroatia i slutten av mars, der de skal delta på en internasjonal messe for ungdomsbedrifter.
Den reisen fortjener vi faktisk, for vi har løsningen, sier gründerne selvsikkert. Men før koffertene pakkes satser de på å innkassere enda flere priser under fylkesmessen for ungdomsbedrifter i Oslo, som finner sted på Lillestrøm torsdag 2. mars.
Hvis vi vinner der går vi videre til NM, sier de fire ungdommene håpefullt.

Enkelt og genialt

Det var Theresa Groth som i fjor sommer kom på den geniale ideen om å profesjonalisere krabbefisket, men selve produktet har alle fire utviklet i samarbeid dette skoleåret.
Jeg var på Langøyene og så på noen som krabbefisket med ungene sine. Det så veldig upraktisk ut der de slet med hyssingen og klypen som fløt på vannet, og da tenkte jeg at det ville være smart med et lodd og et håndtak, forteller Theresa.
Og nå lager vi krabbefiskestenger til entusiastiske krabbefiskere i alle aldre, skyter de andre inn.
Elevene gjør alt arbeidet selv, og har allerede nådd delmålet sitt om å selge16 eksemplarer.
Salgsmålet vårt i løpet av skoleåret er 100 stykker, og vi har mange bestillinger inne. En "crabstick" koster 59 kroner, og de som er interessert i å kjøpe kan kontakte skolen, opplyser Crabstick UB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.