RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig økning i boligprisene

Boligprisene i Oslo steg med to prosent fra februar til mars i år. Gjennom- snittelig kvadrat- meterpris i hovedstaden ligger dermed på 30.200 kroner.

Oslo: Det blir dyrere og dyrere å etablere seg i boligmarkedet her til lands.

I følge nye boligprisstatistikker må man nå ut med over to millioner for en leilighet i Oslo på 70 kvadratmeter.

Boligstatistikk

Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk er en undersøkelse utarbeidet av Econ analyse for FINN.no, utgitt av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF).

Ifølge denne undersøkelsen var boligprisene for hele landet i gjennomsnitt 11,6 % høyere i mars 2006 enn på samme tid i fjor. Hvis man sammenligner boligprisene ved utgangen av mars i år med forrige bunnår, 1992, så har prisnivået økt med 296% eller 181% hvis man korrigerer for inflasjonen. Det er prisen på leiligheter som har økt mest i løpet av året. En leilighet kostet i mars 12,5 % mer enn i mars 2005.

Oslo dyrest

Hovedstaden er fortsatt landets desidert dyreste området å bo i, men byer som Tromsø og Bergen kommer raskt etter.

Gjennomsnittsprisen for en leilighet i Tromsø lå i mars på 27.900 kroner per kvadratmeter. I Bergen lå prisen på 26.600 kroner i samme periode, men området Bergenhus og Årstad tangerer Osloprisene med en kvadratmeterpris på 30.500 kroner. Til sammenligning ligger nå andre byer som Hamar på en gjennomsnittspris på 20.400 kroner mens Stavanger ligger på 24.500 kroner. I følge undersøkelsen er Telemark det billigste området å bo i landet med en kvadratpris på 12.500 kroner.

Prisøkning i Øst

I Oslo finner man de stiveste prisene på vestkanten og i sentrale områder.

Bydel Frogner topper landets boligprisstatistikk med en kvadratmeterpris på nesten 40.000 kroner mens St. Hanshaugen ligger på annenplass med kroner 36.500.

Boligprisene i tidligere "lavprisstrøk" som Søndre Nordstrand øker også kraftigere enn før. Prisene i denne bydelen har hittil i år steget med ti prosent mot en gjennomsnittsøkning på åtte prosent på leiligheter i hovedstaden. Søndre Nordstrand er likevel det billigste stedet å bo i Oslo med en snittpris i mars på 20.600 kroner. Kvadratmeterprisen på leiligheter på Nordstrand er 26.600 kroner, mens du i Østensjø må ut med 24.800 kroner. Meglere kan fortelle om stor etterspørsel, raske salg og priser langt over takst.

Kilde: NEF, EFF, FINN.no, ECON og dn.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere