Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig økning i arbeidsledigheten

Arbeidsledigheten i både Ullern og Vestre Aker har steget markant det siste året. Arkivfoto
Arbeidsledigheten i både Ullern og Vestre Aker har steget markant det siste året. Arkivfoto
Arbeidsledigheten i Oslo har steget med 38 prosent det siste året. Men ledigheten i hovedstaden er fortsatt lav, understreker NAV-direktør.

OSLO VEST: Arbeideisledigheten i Bydel Vestre Aker har steget med 32 prosent det siste året, mens stigningen i Bydel Ullern har vært på 38 prosent.

Tilsammen er det 721 personer som er helt arbeidsledige i de to bydelene, viser ferske tall fra NAV.

I Vestre Aker utgjør dette 1,8 prosent av arbeidsstyrken, og dette er den laveste andelen i hele Oslo. I Bydel Ullern er det 2,2 prosent av arbeidsstyrken som er arbeidsledige.

Fremdeles lave tall

Ved utgangen av januar var det registrert 9 704 helt ledige hos NAV i Oslo, noe som er en økning på 38 prosent sammenlignet med januar i fjor. Dette utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken. De to bydelene i Oslo vest har derfor fremdeles lav arbeidsledighet sett i sammenheng med resten av byen.

Og fylkesdirektør Torild Lien Utvik ved NAV Oslo understreker at ledighetstallene for hovedstaden fortsatt er lave.

Det er viktig å understreke at ledigheten i vårt fylke fremdeles er lav, og at ledigheten øker fra et lavt nivå, sier Utvik i en pressemelding.

Flest ledige i bygg og anlegg

Bydelene Grünerløkka og Søndre Nordstrand størst registrert arbeidsledighet med henholdsvis 4,6 prosent og 4,5 prosent av arbeidsstyrken.

Arbeidsledigheten har økt for alle yrkesgrupper i løpet av januar sammenlignet med samme måned i fjor. Sterkest økning i helt ledige finner vi blant personer som ønsker jobb innen bygg og anlegg, hvor arbeidsledigheten har økt med 173 prosent sammenlignet med januar i fjor. Det er også en stor økning i arbeidsledighet blant personer som søker jobb innen ingeniør- og IKT-fag (+ 62 prosent), meglere og konsulenter (+ 43 prosent) og industri (+31 prosent). Lavest vekst i helt ledige finner vi blant personer som ønsker jobb innen undervisning og helse, pleie og omsorg, hvor ledighetsøkningen er på henholdsvis 13 og 14 prosent.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!