*Nettavisen* Nyheter.

Kraftig uvær i Oslo

Store hagl på Nordstrand.

Kraftig regnvær, lyn, torden og haglbyger skapte trøbbel både ute og inne i torsdag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra tennisbanen på Nordstrand

OSLO: Det kraftige uværet startet midt i rushtiden, noe som førte til at trafikken i Oslo gikk sakte, og enkelte steder stoppet helt opp.

«Vi mottar nå mange meldinger om problemer omkring i byen som følge av store nedbørsmengder. Relevante etater jobber med å bistå», meldte Oslo politidistrikt ved 16.30-tiden.

Kraftig uvær på Mortensrud. Se video i vinduet øverst.

LES OGSÅ: Brann i gammel trehus på Bislett

Karl Johan sperret

I hovedstadens paradegate, Karl Johans gate, slo lynet ned i taket på et bygg, noe som førte til at det falt ned skiferstein på bakken. Brannvesenet kom til stedet og fikk sperret av området.

Ved Mortensrud senter på Lofsrud førte store mengder nedbør i form av hagl til oversvømmelser, og flere biler ble stående fast på stedet.

Det ble sakte kø på E6 på grunn av været. Flere biler søkte tilflukt på bensinstasjoner og i parkeringshus.

Lynnedslag førte til at Tøyen t-banestasjon ble mørklagt og stengt for av- og påstigning. Det var også stans på linje 3 mellom Hellerud og Mortensrud.

LES OGSÅ: Tips til ting å finne på i Oslo når det regner

Kult med snø

Beka Abiyos synes det er kult med snø i juni (se video under). Han var på vei hjem fra jobb på energigjenvinningsanlegget.

Det var lite folk ute på Mortensrud, men med store mengder hagl gjorde at det så ut som det var vinter.

INGENTING Å FINNE PÅ? Sjekk våre tips til Sommer-Oslo her!

Varslet

Vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt sier til Moss Avis at de varslet både bygeskyer, kraftig nedbør og torden i distriktet. Lokale haglbyger passer godt inn i dette bildet.

LES OGSÅ: Uværet herjet, og plutselig var det vinterføre (moss-avis.no)

– Luften stiger høyt, fryser, og partiklene vokser, sier han.

Til slutt blir partiklene så store og tunge at de faller ut av skyene, og det er såpass kjølig at de ikke rekker å tine på vei ned. Disse bygene kan komme helt lokalt, gjerne i kombinasjon med torden.

Det er sjelden at haglklumpene blir større enn klinkekulestørrelse her til lands.

– Men jeg har hørt om hagl på størrelse med egg og golfballer som har gjort skade på biler, flyvinger og så videre. Så de kan bli ganske store, sier han.

uvær

Operasjonssentralen melder på Twitter om vannlekasje på Lofsrud. Det er i Helga Vaneks vei at det skal ha vært en stor vannlekkasje/oversvømmelse over veien, og flere biler sto fast på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag