RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krafttak mot ungdomsfylla

I morgen er det siste skoledag før sommeren, noe mange unge markerer med en real fest. Politiet og barnevernet har ingenting i mot å feire ferien, men rusen vil de til livs.

OSLO ØST: Vi kommer til å være tydelig til stede i bydelene Sagene, Grünerløkka og Grønland i morgen kveld for å jobbe forebyggende mot rusmisbruk blant unge. Vi er ikke ute etter gjengangerne spesielt denne gangen, men ungdom som ruser seg generelt, forteller Øyvind Haslestad, politiførstebetjent ved Grønland politistasjons forebyggende avsnitt.

Uniformer i gatene

I samarbeid med de tidligere nevnte bydelers barnevernstjeneste vil politiet være godt synlige der ungdom samles i morgen. Også lokale avdelinger fra Natteravnene vil bli orientert om aksjonen.
Målet med dette er jo å forhindre alvorlige ulykker og voldshandlinger. Vi vet at mange ungdommer trekker inn mot sentrum etter at de har deltatt på vorspiel rundt omkring i bydelene, og det er ofte da problemene oppstår. De kan lett knytte kontakter med uheldige miljøer, både hva rus og annen kriminalitet angår. Derfor håper vi at foresatte blir med på laget i kampen mot rusmisbruk blant ungdom, sier Nils Ola Sande, som er barnevernskonsulent ved Grønland politistasjon.
Det handler om å følge med på om det forsvinner alkohol fra barskapet hjemme, ikke kjøpe øl til ungdommene når de skal på fest og vite hvor de oppholder seg på kveldene. Mange foreldre er helt uvitende om at barna deres ferdes i sentrum kveldstid, fortsetter han.

Informerer foresatte

De siste ukene har tiendeklassingene i bydelene mottatt brev hjem fra politiet der det står råd og informasjon til foresatte om hva man kan gjøre for å følge med på hva ungdommene holder på med på fritiden. I morgen vil unge personer som blir tatt hånd om av politiet grunnet omgang med rusmidler bli kjørt inn til politihuset på Grønland, hvor representanter fra barnevernet tar dem imot for samtale. Hit vil også foreldre bli oppfordret til å komme for å delta i samtalen.
Dette er et område vi satser hardt på, med mange på overtid i morgen kveld. Vi håper foreldrene også stiller opp. Dette er for ungdommenes beste, avslutter Sande.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere