RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreativ juksing for å få lappen


ANSTRENGER SEG FOR Å JUKSE: Stadig flere prøver seg på avansert juks for å ta teoriprøven til førerkortet.
ANSTRENGER SEG FOR Å JUKSE: Stadig flere prøver seg på avansert juks for å ta teoriprøven til førerkortet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
En ung kvinne fra Bydel Gamle Oslo ble nylig dømt for avansert juksing på teoriprøven til førerkortet. Og på Risløkka trafikkstasjon tas stadig flere for forsøk på juks.

RISLØKKA: I august i år skulle Oslo-kvinnen ta teoriprøven på Mysen trafikkstasjon. Men hun hadde ingen planer om å gjøre det på en ærlig måte. Hun festet et trådløst kamera på armen. Signalene fra kameraet gikk til en medhjelper utenfor. Medhjelperen kommuniserte så riktige svar til henne via en ørepropp. Hun ble tatt. Denne uken ble hun i Oslo tingrett dømt for jukset.

– De prøver det meste

På Risløkka stasjon prøver stadig flere å jukse på teoriprøven. Det bekrefter områdeleder for trafikant -og kjøretøy, Erik Andre Foss.

– Fra tid til annen opplever vi forsøk på juks. Og antall tilfeller øker.

Og flere prøver seg med rene «James Bond»-metoder.

– Det er alt ifra jukselapper sydd inn i klær til mer avanserte metoder. Vi har kameraovervåking og en skanner som plukker opp radiosignaler. Og da hender det vi registrer radiotrafikk under prøven, sier Foss.

Rykter om juksehjelp

– Enkelte sender også en annen i sitt navn. Og det jukses med ID. For eksempel kan en person som er flink i teori få betalt for å ta prøven for andre. Vi hører også rykter om at det finnes personer som tilbyr hjelp til å jukse, sier Foss. Trafikkstasjonen ser alvorlig på jukseforsøkene.

 

– Mer pugging før
 

Foss er bekymret med tanke på de som ikke blir tatt og senere tar førerkort.

– Trafikksikkerhetsmessig er det ikke bra. De blir sendt ut i trafikken uten å ha det teorimessige grunnlaget. Oslo er en utfordrende by å kjøre i, sier Foss.

Han mener denne dommen var viktig.

– At folk blir tatt og dømt har forhåpentlig preventiv virkning. Folk som aldri skulle hatt lappen skal ikke være i trafikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere