RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Andrea Lindholm og Fredrik Aleksander Joakimsen selger havrekonfekt og pepperkaker som elevene har laget.
Andrea Lindholm og Fredrik Aleksander Joakimsen selger havrekonfekt og pepperkaker som elevene har laget.

Kreativ juleavslutning

Kosthold og fysisk aktivitet stod i fokus når Aktivitetsskolen på Kastellet inviterte slekt og venner til juleavslutning.

Nordstrand: De to siste ukene før juleavslutningen har elevene ved Aktivitetsskolen jobbet målrettet med temaet "Sprek, sunn og kreativ". Resultatet kunne foreldre og andre nysgjerriges øyne og gane nyte godt av på avslutningen.

Mat og drikke

Aktivitetsskolen er Kastellet skoles alternativ til SFO. Her tilbringer elever fra 1. til 4. trinn noen timer etter, og eventuelt før, skoletid.

Til forskjell fra ordinær SFO velger elevene her spesifikke aktiviteter som de deltar på. Mulighetene er mange, fra ballett til grafisk design.

Tema for dette prosjektet har elevene valgt selv, forteller en av lederne ved Aktivitetsskolen, Monica Kyvåg.

Vi har dratt inn mange ulike aktiviteter, alle med en forankring i fysisk aktivitet, helse, ernæring, gjenbruk og grønt miljø, sier hun.

Redd Barna

Elevene har bakt havrekonfekt og pepperkaker som de selger til inntekt for Redd Barna. I en liten kaféluke selger de kaffe, te og gløgg til symbolske priser.

På bordene står lykter som de har laget av syltetøyglass de har hatt med hjemmefra, og dekorert med julemotiv. Og sammen med lyktene står oppskårne grønnsaker til en krone stykket.

Elevene får frukt og grønt på Aktivitetsskolen hver eneste dag, forteller Kyvåg.

Gjenglemte klær

Veggene i kultursalen er pyntet med plansjer fulle av fotografier fra ulike aktiviteter elevene har deltatt på, og flotte bilder de har malt for anledningen.

Et hjørne er satt av til bruktbutikk. Her selger de enorme mengder klær og sko som er gjenglemt på skolen til 50 kroner plagget.

Det er skremmende å se hvor mye barna legger igjen. Dette er nok en kombinasjon av at små barn plutselig skal ta ansvar for seg selv og overflodssamfunnet vi lever i, sier Pål Weiby, som er forelder til en 1. klassing.

Mange foreldre satte av ekstra god tid når de hentet barna sine på Aktivitetsskolen denne fredagen, og fikk med seg det de kreative elevene hadde å by på.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere