RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nora Doria og Mai Yoon stortrives med atellier, systue, arkitektkontor og butikk på gateplan i Studio Kampen.
Nora Doria og Mai Yoon stortrives med atellier, systue, arkitektkontor og butikk på gateplan i Studio Kampen. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING

Kreativ møteplass på Kampen

I Tante Guris gamle lokaler ved Kampens park har Mai Yoon og Nora Doria flyttet inn med symaskin og staffeli.

KAMPEN: – Vi har jo nettopp åpnet Studio Kampen, med stor fest, og det er veldig spennende og litt skummelt å ta fatt på hverdagen her.

Mai Yoon ser seg om i det hyggelige hjørnelokalet, der store vindusflater gir fint innsyn til det som både er butikk og arbeidsværelse for to norske kunstnersjeler fulle av inspirasjon fra flere kulturer.

Til pynt og nytte

Mai er utdannet og har jobbet som arkitekt i mange år, både i Oslo og New York, hvor hun har bodd i seks år med sin amerikanske ektemann. Nå tar hun private arkitektoppdrag, i tillegg til å drive butikken og sy tøffe, kule, morsomme og fine i ting til pynt og nytte av stoffer fra USA.

– Det er veldig hyggelig å ha flyttet arbeidsplassen fra kjøkkenbenken og hit hvor jeg møter litt folk! Vi håper etter hvert at Studio Kampen blir et sted hvor folk stikker innom – for å titte, handle eller bare slå av en prat.

Mai og Nora bor begge på Kampen med sine familier, og de stortrives.


– Min kjære er fra Rio, og trives godt på Kampen. Men lenger «på landet» enn vi er nå vil han ikke, sier Nora med et smil.

Kvalitetskrav

Nora Doria gleder seg til å sette opp staffeliet sitt i butikken.

– Men litt rart blir det nok å male med publikum i ryggen!

Hun maler både etter eget hode og på bestilling, i tillegg til å designe og importere gave- og interiørartikler. Nora og Mai har begge solide kontakter på de fleste kontinenter, og damene er nøye når de velger leverandører.

– God kvalitet på materialer og håndverk, det er en selvfølge. Og prisene skal være all right. Vi er også nøye på at våre leverandører retter seg etter reglene for rettferdig handel, sier Nora.

Småbyidyll

Studio Kampen passer nydelig inn i småbyidyllen rundt Kampen park, og Mai håper at alle de hyggelige tilbakemeldingene fra nabolaget også fører til handel.

– Det er nok lokalbefolkningen vi må sette vår lit til for at dette skal være liv laga. Lokale småbutikker trenger også en viss omsetning for å overleve!

Studio Kampen er åpen fra torsdag til søndag, og er det folk i lokalet ellers, stikk innom!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere