*Nettavisen* Nyheter.

Kreativ ungdom på UKM

Et yrende kulturliv på Kjelsås fikk i helgen vist seg fram i Trikkehallen.

KJELSÅS: I helgen ble den lokale delfinalen i UKM avholdt i trikkehallen på Kjelsås. En håndfull lokalungdom utgjorde 14 innslag hvor derav ni var musikalske, tre var dans og to alternative innslag.

Les også UKM-redaksjonens rapport fra UKM her!

Skyhøy kvalitet

Men alle innslagene kunne ikke komme videre, og blant sceneinnslagene gikk tre stykker videre. De to 16 år gamle jentene Ann og Vilde gikk videre til fylkesfinalen med sin egenkomponerte låt «Golden», mens gutta i bandet Dynamic Distortion som spiller alternativ rock kom videre med sin egenskrevne låt «Everything».

Det siste sceneinnlaget som ble valgt ut av juryen til å representere bydelen i fylkesfinalen på Scentrum Scene i april, var 15 år gamle ballerinaen Line Engebretsen. Innenfor kunstkategorien gikk Tina Nordlund (15) videre med sine bilder Breaking Apart og Salt Sky Fishing, mens gutta i filmgruppa Team Nordberg gikk videre med filmen «Forbannelsen».

Imponert over innslagene

Miljøterapeut ved Trikkehallen, Janko Radovanovic var veldig imponert over kvaliteten på innslagene.

– Alle innslagene var veldig bra, det var stappfullt og åpenbart stor interesse blant publikum for å få med seg mønstringen. Venner og familie møtte opp for å støtte ungdommene, og det er veldig fint, sier Radovanovic.

Trikkehallen var fylt til randen med omlag 120 publikummere som ivrig heiet fram alle innslagene. Mange av gruppene som opptrådte øver til vanlig i Trikkehallen og kjenner hverandre fra før.

– Vi har øvingslokaler her så band og musikere fra bydelen kan komme i kontakt med andre som driver med musikk i tillegg til å få veiledning fra voksne som har drevet med musikk lenge, sier Radovanovic.

Lite tid til å øve

Jentene i dansegruppa Black Butterfly Crew var et av tre danseinnslag som dessverre ikke kom videre, men som imponerte publikum med danseferdighetene sine. De har danset sammen i ett år, men meldte seg på UKM bare en uke før mønstringen.

– Vi fikk ganse kort tid på å øve og lage koreografi, så det kunne nok gått bedre, sier Ida Strømsø (15).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.