RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreative gründere til topps


Jeanette Johansen (14), Jonas Brovik Strømsvåg (14) og Lisbeth Naroten (14) fra 9B ved Ellingsrud skole brukte kreativitet og egne drømmer for å designe et produkt de selv ville ønsket seg.
Jeanette Johansen (14), Jonas Brovik Strømsvåg (14) og Lisbeth Naroten (14) fra 9B ved Ellingsrud skole brukte kreativitet og egne drømmer for å designe et produkt de selv ville ønsket seg.
Groruddalen stilte sterkt i Gründercamp Teknovisjon forrige fredag.

GRÜNERLØKKA: Mange kreative oppfinnelser var representert under arrangementet i regi av Ungt Entreprenørskap. Finalen var lagt til Hersleb skole, og hele 18 av de 29 finalistgruppene kom fra skoler i Groruddalen.

Vi har gode relasjoner til skolene i Groruddalen. De er opptatt av entreprenørskap, og hevder seg godt i konkurransen. Årvoll skole har for eksempel vært med siden starten for tre år siden. Formålet med dette er å fremme samarbeid mellom skole og næringsliv, sier rådgiver Gustav Weiberg-Aurdal i Ungt Entreprenørskap.

Tok tre av fire priser

Grunnleggende kunnskaper om entreprenørskap, kreativitet og problemløsning har stått på timeplanen for elevene i uka før finalen.

Alle fikk en oppgave som utgangspunkt for en ny oppfinnelse, og resultatene uteble ikke. Både Apalløkka, Ellingsrud og Årvoll skoler var representert i den siste finalen.

Skolene ble vurdert etter design, teknologi og presentasjon. Årvoll skole fikk prisen for beste design, mens Ellingsrud skole gikk til topps i kategorien «beste presentasjon».

Bestemannsprisen ble delt mellom Apalløkka og Jordal skoler. Men det viktigste var kanskje gleden og entusiasmen over å få være med.

Multifunksjonell

Klasse 9B ved Ellingsrud skole var representert med Jeanette Johansen (14), Lisbeth Naroten Hanssen (14) og Jonas Brovik Strømsvåg (14). De hadde laget en drømmeseng på oppdrag fra Ikea.

Senga er multifunksjonell med skuffer, avtagbar ryggstøtte og bord til lekselesing, forklarer Jeanette mens hun viser fram modellen.

En rund seng i miljøvennlig treverk, og med flatskjerm på veggen.

Vi fikk i oppdrag å lage noe vi ville ha på vårt eget rom, forteller Lisbeth.

- Dessuten er ideen realistisk. Vi har jobba hardt med dette, supplerer Jonas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere