*Nettavisen* Nyheter.

Kreative sjeler på Korsvoll

Det startet med en liten vennegjeng for seks år siden. I år er det hele 14 lokale kunstnere, både profesjonelle og amatører, som arrangerer marked.

Korsvoll: - Etter fjorårets mange flotte tilbakemeldinger og mange besøkende, har vi også i år åpent to dager, og det er tydelig at et helgesamlingssted i lokalmiljøet er kjærkomment, sier Karin Koch.
- Vi ønsker oss et utsalgs og utstillingssted som er åpent hele året. På Kjelsås er jo Trikkehallen i fin drift, men dette er i hovedsak et ungdomshus, og utover den nye garnbutikken på Stilla-torget er det ganske stille på kunst og håndverksfronten i Nordre Aker, sier Hanne Jakobsen som må til nabobydeler for salg av smykkene hun lager.
- Det er på tide å lage et kulturhus og samlingssted for bydelens mange kunstnere. Kanskje Korsvollhuset kan brukes mer hvis det kommer ny Korsvollhall på banen, spør Tone Lie, og ønsker velkommen vil hyggelig julehandel på "Huset" til helgen.
Helårs kulturhus eller ikke, uansett blir det nå mulighet til å se hva de lokale kunstnerne er gode for. Og noe å bite i. Erle Tandberg stiller ut sin porselensmaling og står for kafédriften.
- Jeg skal lage omelett og en pastarett, muligens hjemmelaget pasta. Også blir det horn, rundstykker, kaker, vafler, kaffe og saft. Og brente mandler.
Hjemmelaget pasta og teknikker og motiver diskuteres og planene for helgens marked legges hjemme hos Karin Koch.
- Dette er reneste balsam for sjelen, sier Tone Lie og er glad for at dette nettverket av kreative bydelsbeboere er etablert. Også utenom markedet drar de nytte av hverandres kompetanse og ideer.
Kunst- og håndverksmarkedet er åpent lørdag og søndag fra kl. 12.00 til kl. 16.00.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.