RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreativt vårslepp på Bekkelaget seniorsenter

Sangerne i Bekkelaget seniorkor feirer i år at det er ti år siden koret ble stiftet i 1996. Sist uke holdt de jubileumskonsert i Bekkelaget seniorsenter.

Bekkelaget: Dette er ikke noe vanlig kor som dere skjønner, sier dirigent Nils Erik Steinsbø henvendt til det begeistrede publikummet som har benkret seg til i foajeen på Bekkelaget seniorsenter. Dirigenten skyter så inn:

Det er intet stykke som er for stort eller vanskelig for dette koret.

Seniorsangerne gir seg så i kast med "Slavekoret" fra Verdis stykke "Nebukadnesar".

Jubilant

Koret startet som en idé da Sigmund Kolsrud kom til Bekkelaget seniorsenter etter at han pensjonerte seg. Da han oppdaget at senteret manglet et kor spurte han daværende leder for senteret om tilatelse til å starte et seniorkor. Det fikk han og Bekkelaget seniorkor ble født.

På det meste hadde koret 37 medlemmer, forteller Sigmund Kolsrud. Riktignok har medlemsmassen gått ned med ti mann av forskjellige årsaker og de er de altså 27 entusiastiske medlemmer idag.

Vi ønsker å rekruttere flere sangere til koret. Det er viktig at koret og senteret består, føyer Kolsrud til. Koret har nå en gjennomsnittsalder på godt over 75 år. Det eldste medlemmet er sågar over 90 år og har stemmeprakten fortsatt inntakt. Koret øver én gang i uken og har vært ledet av dirigent Nils Erik Steinsbø i cirka fire år.

Det har vært en jevn utvikling, kan dirigenten fortelle.

Fest og feiring

Det er vanskelig å ikke la seg inspirere av den sangglade gjengen. Rakgrygget fremfører de et krevende program i to avdelinger. Alt fra Evert Taube og musikalslageren Edelweis til stykker av Verdi og Händel. Sopranen Henny Bratlie spiller sågar fløytesolo i noen av nummerene.

Jeg har spilt fløyte siden jeg var åtte år gammel. Jeg spiller fortsatt i orkester, forteller Henny Bratlie.

På piano akkompagnerer Petter Krogstad. Det er tredje gang han spiller med koret og han påpeker at reportoiret har utvidet seg kraftig siden sist. Så er det også en spesiell konsert. 10 år med Bekkelaget seniorkor.

Ti år er kanskje ikke så veldig mye, men det er lenge nok for gamle folk. Husk at folk som begynte som 70åringer idag er 80, ler korets grunnlegger Sigmund Kolsrud.

Koret har allerde feiret jubileet med en skikkelig fest den 26. april som var selve jubileumsdagen. Under festlighetene dekorerte de seg selv med medaljer av "St. Olavs orden", og disse bar de stolt under konserten forrige uke.

Sprek som en ungfole løper Kolsrud frem og tilbake for å ordne noter, snakke med journalister, organisere og og konversere. Det hersker liten tvil om at aktiviteten holder alderen på en armlengdes avstand hos 78 år gamle ildsjelen.

De kaller oss for gledesspredere, smiler Kolsrud. Og etter smilene på det oppmøtte publikum å dømme er det en passende og fortjent beskrivelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere