RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kreftpasienter ble glemt


NRK Østlandssendingen melder at mer enn 100 kreftpasienter ved en feil ikke ble fulgt opp som de skulle ved Diakonhjemmet . Arkivfoto
NRK Østlandssendingen melder at mer enn 100 kreftpasienter ved en feil ikke ble fulgt opp som de skulle ved Diakonhjemmet . Arkivfoto
Mer enn hundre pasienter som er operert for kreft og polypper i tykktarmen, ble ikke innkalt på kontroll ved Diakonhjemmet Sykehus.

VOLVAT: Pasienter som har fått fjernet kreft eller polypper fra tykktarmen, skal til kontroll tre til fem år etter inngrepet. Men fra mai 2007 falt denne gruppen ut av det elektroniske ventelistesystemet uten at Diakonhjemmet sykehuset vet hvorfor. Dette melder NRK Østlandssendingen.

– Da vi fant det ut, aksjonerte vi umiddelbart, og skaffet oss en oversikt over de aktuelle pasientene. Så gikk vi i gang for å se hva som måtte til for å rydde opp i dette, sier sjeflege Jacob Mosvold.

Sykehuset har vært i kontakt med alle pasientene som falt ut av ventelisten. Ifølge sykehuset skal ingen av dem skal ha tatt skade av å bli glemt, skriver NRK Østlandssendingen.

Diakonhjemmet sykehus er lokalsykehuset til beboerne i bydelene Ullern, Vestre Aker og Frogner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere