*Nettavisen* Nyheter.

Krevende kryss blir rundkjøring

I løpet av kort tid starter arbeidet med å anlegge en rundkjøring der Cecilie Thoresens vei/Langbølgen og Lambertseterveien møtes. Foto: Aina Moberg

Norges eldste drabantby får nytt kjøpesenter. Og nytt kjøremønster. Lambertseterkrysset erstattes med rundkjøring.

LAMBERTSETER: Gravearbeidene starter i løpet av et par uker.

– Så fort Oberst Rodes vei igjen er klar for gjennomkjøring, setter vi i gang, sier anleggsleder Kjell Arne Linnerud i Askim Entreprenør As, og røper derved at bilistene må finne seg andre ferdselsårer de nærmeste månedene.

Omkjøring

– Det blir skiltet med omkjøring frem til september, men vi stenger ikke helt. Bussene skal slippes gjennom krysset i hele anleggperioden, forteller han.

Foruten ny rundkjøring, skal tilstøtende veier oppgraderes og få fortau og sykkelfelt, eller fortau på begge sider av veien. Det dreier seg om 100 meter (pluss 50 meter) i Lambertseterveien, 150 meter i Langbølgen og 350 meter i Cecilie Thoresens vei.

Gangvei

Nåværende innkjøring til Lambertseterklubben og Lambertseter gård forsvinner i forbindelse med etablering av rundkjøring.

– Den bygges om til gangvei. Ny inn- og utkjørsel blir ved enden av parkeringsplassen i Langbølgen, akkurat der hvor betongskuret til bussholdeplassen står, sier Linnerud.

– Vi skal anlegge den nye veien parallelt med bygging av rundkjøringen, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.