RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever 6-timersdager i eldreomsorgen

Rødt benytter kvinnedagen til å foreslå 6-timersdager i eldreomsorgen i Oslo.

OSLO: Forslaget kommer etter de siste ukers diskusjon rundt blant annet Ammerudlunden sykehjem.

Rødt peker på at det den siste tiden har blitt avslørt ulovlige arbeidsforhold, som de karakteriserer som rovdrift av de ansatte.

– Å arbeide under slike forhold over tid, fører for mange til helseskader og uførhet før pensjonsalder, heter det i Rødts forslag.

Nå ønsker forslagstillerne å innføre 6-timersdag i eldreomsorgen i Oslo.

– Rødt er klar over at et slikt tiltak koster penger. Det vil koste å øke kvaliteten på omsorgstjenestene for brukere og ansatte, men vi mener dette er en riktig prioritering. For å imøtekomme brukerne av eldreomsorgens tjenester og slitne ansatte, bør Oslo bystyre vedta å iverksette et nytt og mer omfattende forsøk med 6-timersdag i eldreomsorgen, skriver forslagsstillerne Ingrid Baltzersen og Bjørnar Moxnes.

De to peker på at det i tidligere forsøk har kommet svært gode tilbakemeldinger på en ordning med 6-timersdag. De mener også at det vil friste flere inn i disse yrkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere