*Nettavisen* Nyheter.

Krever akuttiltak på Nordseter skole

Anne Gry Rønning-Aaby (t.v.) og Thale Scheie i FAU mener inneklimaet på skolen krever akuttiltak. Foto: Kristin TROSVIK

FAU ved Nordseter skole har fått nok. Inneklimaet på skolen er ikke akseptabelt, mener de.

NORDSETER: Nordseter skole ble bygget i 1968.

– De bygget tre like skoler samtidig – Nordseter, Skøyenåsen og Hauketo. De to sistnevnte skolene er totalrehabilitert. Nordseter er ikke engang på prioritert liste, skolen er forsømt, sier Thale Scheie i Nordseter FAU.

Vindusfilm

Det er inneklimaet på skolen som er det problemet. For øvrig er trivselen høy, sier Scheie. Store vinduer, sørvendt fasade og et ventilasjonsanlegg som går for halv maskin, fører til kalde eller overopphetete klasserom.

– Flere elever klager over hodepine og at de føler seg uopplagt, sier hun.

Innemiljøet på skolen ble vurdert i 2002, og konklusjonen var: ikke godkjent.

– Dette er en sak som har pågått lenge, men nå har FAU bestemt seg for å ta tak i det, sier Scheie. Hun og Anne Gry Rønning-Aaby, også i FAU, hadde møte med Utdanningsetaten 1. februar.

– Vi mener at situasjonen er uholdbar og ønsker akuttiltak. Vi følte at vi fikk gehør, sier Rønning-Aaby.

Etaten foreslo vindusfilm og forklarte at Brannfjell skole har fått tilsvarende, og at de er fornøyd.

– Men det viser seg at Brannfjell skole også har fått nytt ventilasjonsanlegg. Da stiller det seg annerledes, sier Rønning-Aaby.

FAU-representantene undersøkte med firmaer som leverer solavskjerming, og det viste seg at slik film bare tar cirka 20 prosent av solvarmen.

– Til sammenlikning tar persienner (utvendig solavskjerming) 80 av varmen, sier Scheie. De forklarte etaten at de er skeptiske til at løsningen med film er god nok.

– Filmen tar mye dagslys, og løser ikke problemet med varmen, sier de og påpeker at i statens egen veileder står det at det alltid er behov for utvendig solavskjerming på en sørfasade.

I et brev fra Utdanningsetaten informerer etaten om at de likevel vil prøve film.

– De skriver at de foreløpig ikke vil vurdere utvendig solavskjerming og at de har andre viktige prosjekter som må prioriteres, sier Scheie. Nå ber de politikerne om å ta tak i saken.

– Elever og ansatte på Nordseter lever under helt uakseptable varmeproblemer. En totalrehabilitering ligger fire-fem år frem i tid. Det er behov for akutte tiltak nå. Utvendig solavskjerming som persienner kan komme på plass til eksamen i mai hvis vi legger inn en bestilling i mars, er beskjeden fra FAU-representantene.

Nordstrands Blad vil følge opp saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.