*Nettavisen* Nyheter.

Krever at barna får lekeplassen de er blitt lovet

DÅRLIG GJORT: Gunnell Sandanger og beboerne Cui Ya Chen og Fozia Shaheen synes det er dårlig gjort at barna ikke har fått lekeplassen de er blitt lovet. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

– Boligbygg må få på plass lekeplassen de har lovet barna, krever Østensjø SV.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPRØRT: Gunnell Sandanger mener kommunen sender ut dårlige signaler når standarden på deres blokker er så mye dårligere enn naboblokkene. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

FEILSLÅTT SOSIAL BOLIGPOLITIKK: SVs Gunnell Sandanger synes det kommunale forfallet er et trist syn. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

DÅRLIG GJORT: Gunnell Sandanger og beboerne Cui Ya Chen og Fozia Shaheen synes det er dårlig gjort at barna ikke har fått lekeplassen de er blitt lovet. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

SKULLERUD: – Det bor 70 barn her, og det er en uting at de ikke har en lekeplass, sier Gunnell Sandanger i Østensjø SV om de kommunale boligene i Johan Scharffenbergsvei 105.

De krever at Boligbygg holder lovnaden om lekeplass, som i flere år er blitt utsatt fordi Boligbygg ikke har penger.

LES OGSÅ: - Boligbygg gir blaffen i barna

– Det er viktig at alle barn uavhengig av økonomi og bakgrunn har gode oppvekstsvilkår. Barna ser at standarden her er lavere enn ved siden av, og det gir ikke noe bra signal, sier Sandanger.

– Når de søker til steder de kan leke blir de upopulære hos naboene, det er heller ikke bra!

Påfallende forskjell på kommunal og privat standard

Østensjø er en bydel med mange gode boområder, og det er ingen grunn til at det skal være dårligere her, mener Sandanger.

– Vi har en feilslått sosial boligpolitikk, når det ikke er penger til å gjennomføre påkrevede tiltak. Hvorfor skal det være så dårlig stand på disse boligene? Det er en påfallende forskjell i standarden her og på naboblokkene, konstaterer hun.

– Beboerne sier standarden har blitt bedre de siste årene, men det går for sakte. Da mister de troen på at noe blir gjort, sier Sandanger.

– De som bor her får ikke lån til å klare seg på det åpne marked, men må betale gjengs leie for en bolig som ikke holder stand. Kommunen må få flere leiligheter i vanlige borettslag, fremfor å samle flest mulig kommunale boliger på ett sted, sier Sandanger.

LES OGSÅ:

Lungesyke Randi skulle tvinges inn i farlig leilighet

Syntes det var bedre på asylmottaket enn i kommunale boliger på Skullerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.