RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever at Frp snur om Lambda


KREVER LAMBDA: Høyre krever at Frp støtter Lambda, dersom de skal få fortsette i samarbeid.
KREVER LAMBDA: Høyre krever at Frp støtter Lambda, dersom de skal få fortsette i samarbeid. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Alt tyder nå på at Høyre og Frp fortsetter samarbeidet i byrådet. Men ett krav gjenstår: Frp må støtte Lambda.

RÅDHUSET: I formiddag satte de to partiene seg igjen til forhandlingsbordet, der valgvinner Høyre nå har bestemt seg for å fortsette samarbeidet med Frp.

Del på Facebook

Fram til fredag har partiet forhandlet både med Frp og sentrum, men etter et ultimatum fra Carl I. Hagen & co fredag ligger alt nå til rette for et fortsatt H-/Frp-samarbeid i byrådet.

– Frp må snu

Kravet er imidlertid at Frp snur i den svært betente saken rundt Lambda og nytt Munch-museum i Bjørvika.

– Vi har sagt til Frp at det er naturlig for oss å se på om det er mulig å fortsette å samarbeide med dem, under gitte forutsetninger, blant annet realisering av Lambda, sier nestleder i Oslo Høyre, Nikolai Astrup til Aftenposten.no mandag formiddag.

Senest onsdag i forrige uke utsatte byutviklingskomiteen behandlingen av Munch. Allerede da ble det spekulert i om den underliggende årsaken til at Høyre støttet utsettelsen, var å bruke dette som et forhandlingskort i byrådssamarbeidet.

Frp trakk sin støtte til Lambda like før valget i september. Partiets Oslo-leder, Christian Tybring-Gjedde uttalte da at de mente kunsten til Munch egnet seg bedre på Nasjonalgalleriet.

For Høyre blir Lambda imidlertid en forutsetning for å fortsette byrådssamarbeidet.

– De får nå gå tilbake til sine for å se om det er forutsetninger de kan leve med, og hvis de kan det, vil vi forsøke å forhandle frem en ny byrådserklæring, sier Astrup til Aftenposten.

Uansett bogerlig byråd

Byrådsleder Stian Berger Røsland sier at det uansett vil bli et borgerlig byrådssamarbeid, og ser det ikke som usannsynlig at det blir et rent Høyre-byråd.

– Det vi alle fire er enige i, er at et borgerlig flertall i Oslo skal gi et borgerlig byråd, sier Frps gruppeleder Carl I Hagen, til Aftenposten.

Frp skal ha interne møter mandag, og skal møtes på partikontoret klokken 17 i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere