RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever at Hersleb skole får leve


– EN SKANDALE: Bjørnar Moxnes (R) mener byrådet forslag om å legge ned Hersleb er en skandale. Han støtter elevene som i dag demonstrerte for å redde skolen sin.
– EN SKANDALE: Bjørnar Moxnes (R) mener byrådet forslag om å legge ned Hersleb er en skandale. Han støtter elevene som i dag demonstrerte for å redde skolen sin. Foto: ARKIVFOTO
– En skandale, mener Bjørnar Moxnes (R) om den foreslåtte nedleggelsen av Hersleb skole.

GAMLE OSLO: – Det er en skandale at rehabiliteringsarbeidet av skolen ikke startet umiddelbart da asbesten ble oppdaget. Byrådet forsøker nå å bote på sommelet ved å «snikbusse» elever fra Gamle Oslo og Grünerløkka til skoler i andre bydeler, sier Rødts gruppeleder, Bjørnar Moxnes.

Han støtter elevene som i dag demonstrerte utenfor Rådhuset ved å ha utetime – midt i høstferien. Moxnes krever nå at rehabiliteringsarbeidene av skolen kommer i gang umiddelbart, og at nedleggelsen skrinlegges.

– Vi reagerer sterkt på at byrådet vil legge ned skolen. Ikke bare planlegger Høyre og Frp å splitte opp elevgruppen på fire skoler, de ødelegger også et sammensveiset og godt lærerkollegium som har mange års erfaring fra en flerkulturell skole. Jeg tviler veldig på at det samme ville skjedd med en skole i Bydel Frogner, påpeker Moxnes.

Les også: Byrådet vil legge ned Hersleb

– Byrådet er sleipe

Byrådets plan er å sende elevene til Sagene, Ila og Fyrstikkalleen skoler, i påvente av utbyggingen av en ny ungdomsskole på Sofienberg. Sleipt, mener Rødt.

– Byrådet er sleipe nok til å lage en reisevei som er så vidt under 4 kilometer, slik at familiene selv må bære transportkostnadene i stedet for kommunen. I Bydel Gamle Oslo er det mange familier med dårlig råd. Dette vil gjøre situasjonen vanskeligere, sier Moxnes.

LEDER: Bare én skolegang

Hersleb skole er i dag i midlertidige lokaler i Osterhausgata, men flere ansatte ved skolen mener en bedre løsning vil være å få opp brakkeskole i skolegården på Hersleb, slik som det blant annet er gjort med Kjelsås skole.

– Vi tror midlertidige lokaler på Hersleb vil være en god løsning. Flere seksjoner av skolen, inkludert toalettene, er ikke berørt av asbesten, og kan brukes mens rehabiliteringen av de berørte delene foregår, sier Moxnes, som reagerer sterkt på at byrådet skryter av skoleinvesteringer i det ene øyeblikket, mens de legger ned Hersleb i det neste.

– Det er umulig å se logikken i at byrådet skryter av at de bygger et klasserom i uka samtidig som de vil legge ned en viktig skole i Gamle Oslo, avslutter Moxnes.

Venstre kan være nøkkelen

Byrådets budsjettforslag skal endelig vedtas i desember, men tradisjonen tro er det ventet et borgerlig budsjettforlik i god tid før dette.

Da kan vippepartiet Venstre bli avgjørende for Hersleb. Allerede i januar varslet Venstre at de ønsker en rehabilitering av Hersleb.

– Hersleb er et stort og viktig skoleanlegg, men selv om vi får på plass en styrking av Hersleb, så vil det være snaut med ungdomsskolekapasitet på Grünerløkka. Vi ønsker å vurdere to ting, det ene er å gjøre Sofienberg om til en ren ungdomsskole, eventuelt til en 8.-13.-skole. Et annet alternativ er Freia-tomta, sa Kjell Veivåg (V) til Østkantavisa den gangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere