*Nettavisen* Nyheter.

Krever at Oslo-folk tas på alvor

Ap mener Oslo må tas på alvor som mer enn en hovedstad og et maktsenter. ARKIVFOT

Oslo er mer enn et maktsenter, det er et sted folk bor, mener Ap, som inviterer til debatt om Oslos rolle.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erling Fossen

LANGKAIA: «Er det ikke bra for alle at det er bra i Oslo?» er navnet på debatten som ledes av Erling Fossen på MS Innvik i morgen kveld.

Det er Gamle Oslo Ap, Sagene Ap og Grünerløkka Ap som står bak arrangementet, som tar utgangspunkt i kommunalminister Liv Signe Navarsetes debatt rundt motmakt mot Oslo. De lokale Ap-lagene har fulgt debatten med undring, og ønsker å ta Oslo-folk i forsvar.

Arrangørene mener det er viktig å ta med i debatten at Oslo er langt mer enn en hovedstad og et maktsenter. De påpeker at Oslo også er et sted der folk bor og lever.

«For tiggeren utenfor Stortinget er det minst like langt til makta som det er for folk som geografisk sett bor langt unna. Oslo er også den delte byen – i Oslo bor de som klarer seg aller best og de som klarer seg aller dårligst. Og i Oslo møter vi daglig unike storbyutfordringer innenfor samferdsel, integrering og kriminalitet. Utfordringer som må tas på alvor. Om ikke Oslo lykkes på disse områdene, lykkes ikke Norge.» heter det i invitasjonen til arrangementet, som altså går av stabelen på MS innvik klokka 19 i morgen.

Les også: - Også vestkanten må ta ansvar

I panelet sitter blant annet Marie Simonsen (politisk redaktør i Dagbladet), Håkon Haugli (stortingsrepresentant Ap), Erling Sande (stortingsrepresentant, Sp) og Olaf Stene (regiondirektør i NHO Oslo/Akershus).

Les også: - Oslo er ikke en delt by


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.