Krever bedre asfaltering

Ronny Wilberg har sett seg lei på mangelfull eller uteblitt asfaltering, og krever at Samferdselsetaten tar ansvar.

Lambertseter: Asfalteringssesongen er i gang for fullt, og mange veier i bydelene våre skriker sårt etter asfalt. Men det er bare et fåtall av dem som står på Samferdselsetatens asfalteringsliste for inneværende år.

Kommunens ansvar

Ronny Wilberg har sett seg lei på elendige veier, og tar oss med nedover Gina Krogs vei på Lambertseter hvor han bor. Veien er hullete og lappete, og deler av den ene veiskulderen mangler asfalt totalt.

Det er helt utrolig at det ikke blir gjort noe med dette, sier en frustrert Wilberg, som lurer på hvorfor veien ikke er asfaltert helt ut til grøftekanten slik at biler kan møtes uten problemer.

Det er satt opp et parkering forbudt skilt her, men samtidig kan man ikke regne dette asfaltløse området som en del av veien, så jeg forstår ikke hva som er tanken bak dette, sier han.

Wilberg har vært i kontakt med både Samferdselsetaten og Statens vegvesen, men har ikke oppnådd noe som helst.

Jeg har klaget over veiene rundt omkring her flere ganger, men det er ingen som tar ansvar for å få gjort noe, sier Wilberg, som mener at det ikke er vanlige folk sin oppgave å sørge for at kommunale veier holder en akseptabel standard.

Vi betaler tross alt veiavgift, og da er det ikke for mye forlangt at kommunen tar seg av vedlikeholdet og sørger for å ha oversikt over hvilke veier som har behov for oppgradering, sier Wilberg.

Lappeteppe

Lenger nede, i en blindvei til Østerliveien 47 a og b, er det enda verre. Veien fører til et garasjeanlegg og parkering for flere av blokkene i området, og er dessuten en mye brukt vei av fotgjengere.

Denne veien er rett og slett glemt av Samferdselsetaten. Den kan ikke ha vært reasfaltert siden blokkene var bygd tidlig på 50-tallet, og har siden vært lappet litt her og der, sier Wilberg. En forbipasserende fotgjenger er helt enig med han.

Denne veien må ha vært et enkeltmannsforetak i minst 20 år, det er jo bare hull og dumper uten noen helhet, sier Ellen Marie Arefjord. Hun benytter seg av veien når hun skal til butikken, og har irritert seg over den dårlige standarden flere ganger.

Det er veldig fort gjort å snuble og falle, særlig for eldre mennesker med for eksempel rullator. Dessuten er den helt sikkert forferdelig å kjøre på, sier Arefjord, og demonstrerer hvor lett det er å snuble.

Ikke på lista

De to veiene som Wilberg klager over befinner seg ikke på lista over veier som skal reasfalteres i år. Veier som trenger lapping skal ifølge Samferdselsetaten tas fortløpende, og Wilberg har registrert at Mesta har vært i Østerliveien og fylt igjen et stort hull, og deler av et mindre hull.

Det er rart at de ikke kan gjøre en skikkelig jobb når de først er her, og fylle der det trengs, sier Wilberg.

Tom Ausen som er ansvarlig for asfaltering i det aktuelle området, var på ferie da Nordstrands Blad kontaktet Samferdselsetaten. Knut Andersen kan imidlertid bekrefte at begge veiene er offentlige, og dermed deres ansvar.

Jeg kan ikke si noe om hvorvidt det skal gjøres noe med disse områdene, men vi asfalterer der det trengs så fort som mulig, så lenge budsjettet tillater det, sier Andersen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.