RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever bedre doer


nytt anlegg: Driver av Tryvannstua, Erik Fredskov ønsker seg nytt toalettanlegg. De fleste vil kvier seg for å bruke det i dag. Det forstår Ola Elvestuen og Terje Bjøro godt. De håper pengene til nytt anlegg vil gjøre Tryvannstua til et bedre sted. foto: alexander synstad
nytt anlegg: Driver av Tryvannstua, Erik Fredskov ønsker seg nytt toalettanlegg. De fleste vil kvier seg for å bruke det i dag. Det forstår Ola Elvestuen og Terje Bjøro godt. De håper pengene til nytt anlegg vil gjøre Tryvannstua til et bedre sted. foto: alexander synstad
Tryvannstua er en perle i Nordmarka. Toalettfasilitetene er ikke det. Men det er penger på vei for å gjøre det bedre for de trengende.

TRYVANN: Siden 1931 har Tryvannstua vært et pustehull for langrenn- og turfolket i Marka. Ekteparet Erik og Bjørg Fredskov har de siste sju årene jobbet hardt for å drive og holde vedlike Tryvannstua.

Det har de klart. Men toalettfasilitetene er for lengst utdaterte. Anlegget fra 60-tallet har forlengst gått over «best før»-datoen. At toalettanlegget ikke har vanntilkopling og i realiteten er en utedass, gjør ikke forholdene bedre.

Dagens turgåere krever bedre fasiliteter. Mange har snudd og holdt seg i stedet for å bruke dagens toalettanlegg.

Viktig stue

Venstre fikk sommer lagt inn 750.000 kroner til et nytt og bedre toalettanlegg. Leder i byutviklingskomiteen Ola Elvestuen (V) håper pengene vil komme godt med.

– Tryvannstua er så viktig for Oslos befolkning at fasilitetene må være bra. Flere har klaget på at de sanitære forholdene ikke er bra. Vi håper at bedre fasiliteter vil gjøre Tryvannstua enda attraktiv. Det er mange som bruker dette stedet, sier Elvestuen.

Han får støtte fra sin partikollega og medlem i Vestre Aker bydelsutvalg, Terje Bjøro.

– Jeg har nærmest vokst opp her. Tryvannstua er meget viktig, sier han.

Tøff jobb

Erik Fredskov er takknemmelig for at det er satt av penger. Men han og ektefellen må jobbe hardt for å få det til å gå rundt.

– Markaloven setter en del begrensninger for oss. Skal vi sette i gang arbeidet med å utbedre toalettene er det mye som må på plass på forhånd. Papirmøllen er lang. Dessverre har vi mistet bestillinger på selskaper på grunn av toalettforholdene, sier Fredskov.

Ønsker t-bane

Og han ser med lengsel etter at det en gang blir t-bane helt opp til Tryvann.

– Det er mye hardt arbeid som ligger bak driften her oppe. Og alt ligger ikke til rette for at det skal være enkelt.

– Vi er helt klar over innvendingene, og utfordringene. Vi håper ihvertfall at bidraget til nye toaletter vil gjøre helheten bedre. Det skal ikke ta unødvendig lang for å få plass et nytt toalettanlegg. Vi skal ha fokus på denne saken, lover Elvestuen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere